avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare imposibila????
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare imposibila????

daca am urmarit un rau platnit/dator, care a plecat din tara cu familia, a vandut tot , eu cum mai recuperez debitul de la el??
am obtinut Ordonanta de la instanta prin care imi admite somatia de plata. ce fac ?? o investesc?? la judecatorie sau executor????
si apoi?? astept sa-l prind in tara?? sau exista vre-o modalitate de a mai recupera???

caz 2 : incep urmarirea silita a unui debitor, el moare, urmaresc mostenitorii care i-au preluat activul si pasivul, dar daca ei nu au facut succesiunea si tot amana , ce pot sa mai fac??? sau daca reusesc sa-i conving sa faca succesiunea dar ei nu vor sa vanda bunurile care au fost ale defunctului=debitorul meu, acum cum ii mai pot obliga????
in primul caz, recomand o trecere pe pierderi.

daca am urmarit un rau platnit/dator, care a plecat din tara cu familia, a vandut tot , eu cum mai recuperez debitul de la el??
am obtinut Ordonanta de la instanta prin care imi admite somatia de plata. ce fac ?? o investesc?? la judecatorie sau executor????
si apoi?? astept sa-l prind in tara?? sau exista vre-o modalitate de a mai recupera???

caz 2 : incep urmarirea silita a unui debitor, el moare, urmaresc mostenitorii care i-au preluat activul si pasivul, dar daca ei nu au facut succesiunea si tot amana , ce pot sa mai fac??? sau daca reusesc sa-i conving sa faca succesiunea dar ei nu vor sa vanda bunurile care au fost ale defunctului=debitorul meu, acum cum ii mai pot obliga????

In primul caz te duci cu somatia la executor si se va ocupa si de investire si de executare. poate totusi mai are ceva prin tara debitorul tau. Daca nu, bagi valoarea respectiva pe pierderi si cam asta poti face, zic eu.
Daca stii sau poti afla unde a plecat si unde sta, poti sa executi hotararea si in strainatate, dar e mai complicat

In cazul doi, dupa ce fac succesiunea, mostenitorii raspund si de pasivul defuntului, afara de situatia in care accepta mostenirea sunt beneficu de inventar si atunci raspund numai in limita a ceea ce au mostenit.
Daca fac succesiunea faci executarea impotriva lor, pt ca trebuie sa plateasca si datoriile defunctului. Oricum sa ai hotarea investita si sa te duci cu ea la executor care va incerca executarea. Executarea se poate face in termen de 3 ani, asa ca daca nu reusesti prima data mai incerci din timp in timp pt a ti se intrerupe prescriptia dreptului de a cere executarea silita. Iar pana la urma aia o sa faca si ei succesiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imposibila???? OANA GORAN OANA GORAN daca am urmarit un rau platnit/dator, care a plecat din tara cu familia, a vandut tot , eu cum mai recuperez debitul de la el?? am obtinut Ordonanta de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire si testament m_mac m_mac Buna ziua! Sunt studenta in ultimul an la Facult. de Stiinte juridice si administrative si pt. caietul meu de practica imi trebuie o situatie concreta ,un ... (vezi toată discuția)
Urmarirea silita a apartamentului. mai e posibila achitarea datoriei? vlad091 vlad091 Urmarirea silita a apartamentului. Mai e posibila achitarea datoriei? Context: O datorie catre un IFN avuta de tatal meu care este defunct(3 ani) s-a ... (vezi toată discuția)