Buna ziua!
Sunt studenta in ultimul an la Facult. de Stiinte juridice si administrative si pt. caietul meu de practica imi trebuie o situatie concreta ,un studiu de caz in ceea ce priveste mostenirea si testamentul.(ex:numitul COSTEA IONEL,decedat la data de....,a lasat prin testament o avere de......,mostenitori fiind familia ,compusa dintr-o sotie si 3 copii.averea se imparte dupa cum urmeaza.......)
buna ziua,as avea si eu o intrebare,daca se poate sa ma lamuriti...socrul meu a facut o rata prin bcr la altex;la cateva luni a decedat.acum sotul meu este somat sa plateasca aceasta rata,plus dobanzi si penalizari.este obligat sa o faca?multumesc anticipat pentru raspuns
buna ziua.
doar in cazul in care sotul dvs. , daca este unic mostenitor al tatalui sau , accepta succesiunea dupa defunct, banca il poate obliga la plata acelor rate .
daca inca nu a acceptat succesiunea defunctului, este indicat sa nu raspunda in nici un fel somatiei trimise de catre banca , intrucat nu dansul este debitor ci defunctul .
in cazul in care va dori sa dezbata succesiunea dupa defunct , sa o accepte doar sub beneficu de inventar, pt. ca banca sa -si recupereze datoria doar din bunurile defunctului, neputandu-se indrepta in acest caz asupra bunurilor sotului dvs.
interesati-va daca exista o asigurare de viata a defunctului . aceasta asigurare ar trebui sa acopere datoria persoanei decedate .
Datorii si datornici
DANA49
buna ziua,as avea si eu o intrebare,daca se poate sa ma lamuriti...socrul meu a facut o rata prin bcr la altex;la cateva luni a decedat.acum sotul meu este ... (vezi toată discuția)
Credit la brd
IannisM
Buna ziua,tatal meu a luat un credit de la BRD,pe care nu a apucat sa il mai restituie pt ca in iunie ,anul trecut a decedat.Acum cei de la BRD o suna pe mama ... (vezi toată discuția)