avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul vrea sa vanda apartamentul in care stau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul vrea sa vanda apartamentul in care stau in chirie

buna,
am luat in chirie ( Ca si persoana juridica ) un apartament.

am aflat ca proprietarul doreste sa vand acest spatiu ( nu am aflat de la el )
ce se intampla daca il vinde?
are drept sa ma evacueze inainte de terminarea contractului?
si daca da in ce conditii ( eu mi-am indeplinit toate cinditiile contractuale, deci excludem varianta ca nu am platit la timp chiria samd. )

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:58, 3 Iunie 2010
grandanat a scris:

Am folosit trebuie cu sensul de "ar trebui". Normal ca poti sa faci contractul cum vrei. Aveti dreptate in privinta incetarii lui la termen, insa eu n-am auzit de contract de inchiriere fara clauze de reziliere unilaterala.

Potrivit acestei logici, ceea ce eu nu am vazut nu exista...

Noul proprietar este obligat sa respecte locatiunea daca actul are data certa, cu exceptia cazului in care instrainarea ar constitui o cauza de incetare a locatiunii potrivit contractului de locatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract de inchiriere adele2012 adele2012 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin un imobil pe care l-am inchiriat cu suma de 400 euro, echivalentul in lei. Chiriasul insa a tinut ... (vezi toată discuția)
Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere resursesbc resursesbc Situatie: un contract de inchiriere a unui saptiu comercial, pe o perioada de 5 ani, intre 2 societati comerciale. Clauza: rezilierea contractului inainte de ... (vezi toată discuția)