avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui supravietuitor

In anul 1990 ne-a decedat mama, am ramas 6 copii doi din casatorie anterioara a mamei si patru din casatoria cu sotul pe atunci supravietuitor, care la randul lui are doua fiice din casatorie anterioara.Dupa decesul mamei nu s-a facut dezbaterea mostenirii , noi copii din nestiinta,iar sotul supravietuitor n-a zis nimic.Dupa decesul mamei a cumparat apartamentul in care locuiam (cei sase copii ) nu si fiicele acestuia.In anul 2010 a decedat si sotul supravietuitor ramanand acel apartament. Am inteles ca noi cele 2 fiice ale mamei nu am avea drept pt.ca nu e bun dobandit cat era in viata mama, dar cei patru copii care au locuit si avut grija si ocupat de inmormantare, au drepturi egale cu cele doua fiice ale tatalui care au venit doar la auzul decesului stiind de acest apartament, in care acum nu mai lociuste nimeni?.
Acest lucru nu este mai bine de stabilit in instanta decat la un notar?
Intreb atat de multe intrucat 3 din cei patru copii trimit procura sa fie reprezentati de sora lor care a avut grija de tata si cat a fost in viata si acum se ocupa de cele bisericesti, deoarece ei nu sunt in tara,sunt la munca in afara .
Va multumesc in numele la toti fratii.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:47, 3 Iunie 2010
Daca ati fost adoptata de catre sotul mamei, aveti dreptul si dvs. la mostenire. In caz negativ, dvs. aveti dreptul sa culegeti doar o parte din mostenirea ramasa dupa mama, neavand calitatea de mostenitoare dupa sotul mamei (cu exceptia cazului in care sunteti un mostenitor testamentar) .
Dvs. cele doua fete ale mamei nu aveti dreptul la mostenirea dupa sotul mamei, deoarece apartamentul a fost cumparat dupa decesul acesteia.Dvs. veti mosteni doar bunurile mamei.Apartamentul nu este un bun al mamei ci doar al sotului acesteia.Intr-adevar succesiunea se va dezbate intre cei 4 copii comuni si cele doua fete ale tatalui.
buna ziua .
cele doua fiice ale mamei decedate, respectiv dvs si sora dvs. , nu aveti vocatie succesorala decat daca ati fost adoptate de catre sotul mamei dvs. , sotul supravietuitor.
in caz contrar, imobilul fiind cumparat ulterior decesului mamei dvs., descendentii mamei nu au vocatie la acel imobil.
vocatie succesorala au doar descendentii din partea sotului supravietuitor, atat cei din prima sa casatorie cat si cei avuti cu mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune după tata. care sunt cotele mamei și ale copiilor care provin din căsătoriile anterioare? cavalli35 cavalli35 In urma decesului tatalui meu , trebuie sa facem o dezbatere de mostenire pentru a recupera niste depozite bancare. Casnicia tatalui este a doua, din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)