avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... tzeparii de la ing asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

tzeparii de la ing asigurari

am avut o asigurare de viata la ing asigurari. dupa 3 ani nu am mai putut achita politele de asigurare. agentul mi-a spus ca pot lua banii inapoi toti. asta mi-a spus inainte de semnarea contractului, caci l-am intrebat expres.
daca as fi putut plati era ok, dar cand am anuntat agentul ca nu mai pot achita, mi-a spus ca valoarea de rascumparare este foarte mica, bla-bla-bla...
nici macar 1/3 din suma platita nu am putut recupera, ca mi-a venit o simulare a valorii de rascumparare.
mai pot face ceva? acum?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:32, 3 Iunie 2010
Nu, se prezuma ca inainte de incheierea politei ati citit si ati fost de acord cu conditiile de asigurare, inclusiv in caz de rascumparare a politei.

Rascumpararea (care de fapt are rol de sanctiune pentru incetarea asigurarii ), este cu atat mai mare cu cat aceasta intervine intr-o perioada scurta de timp, raportata la momentul incheierii politei.

Daca aveti vreun dubiu privitor la nivelul calculat de agent, eventual verificati calculatia facuta de un inspector de asigurari .... si cam atat.
Va inteleg supararea, insa nu puteti acuza intreaga companie ca "tzepari" deoarece respectivul agent isi ia comision la fiecare polita incheiata. Urmareste acel comision, asta face agentul. Si minte si spune o multime de aberatii pt a va face sa semnati contractul.
Eu, unul, i-as sparge gura idiotului. El e vinovat, nu compania. Bine, nici ea nu e sfanta, dar totusi...
Cu regret trebuie sa va spun ca nu aveti dreptate, deoarece la incheierea poloitei vi s-a inmanat si o nota cu calculul indemnizatiei in caz ca renuntati la contract inainte de expirarea lui. Si acolo era scris ce suma primiti dupa trei ani, dupa patru ani etc. Suma ar fi fost cu atat mai mare cu cat ati fi fost mai aproape de termenul scadent. Ati semnat acele conditii deci ati fost de acord cu ele. Acum trebuie sa le respectati pana la capat. Pe viitor cand mai semnati un contract sa cititi cu atentie conditiile lui si sa puneti 1001 intrebari pt.a va lamuri si apoi sa semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Asigurari de viata Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Am incheiat o polita de asigurare academica cu asigurare suplimentara de sanatate. Primind dosarul si polita de asigurare am constatat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum Mia3 Mia3 Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca ... (vezi toată discuția)