avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... perle din avocatura
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

perle din avocatura

AVOCATUL : Doctore, inainte sa faci autopsia, ai cautat sa vezi daca mai
avea puls ?

MARTORUL : Nu

AVOCATUL : Ai controlat tensiunea ?

MARTORUL : Nu

AVOCATUL : Ai verificat daca mai respira

MARTORUL : Nu

AVOCATUL : Deci e posibil ca pacientul sa fi fost inca viu atunci cand ai
inceput autopsia ?

MARTORUL : Nu

AVOCATUL : Cum poti fi sigur Doctore ?

MARTORUL : Pentru ca creierul lui statea pe o tavita pe biroul meu

AVOCATUL : Inteleg, dar nu ar fi putut totusi ca pacientul sa fie viu, in
ciuda acestui lucru ?

MARTORUL : Ba da, e posibil sa fi fost viu si sa practice avocatura !

=D>:P
Cel mai recent răspuns: mirunika , utilizator 20:50, 2 Octombrie 2010
Alta cauza penala, plangere prealabila pentru insulta, calomnie, loviri, amenintari. Prim termen. Prima ora, amanari fara discutii, sala mare, plina, zgomot de fond. Parte vatamata: femeie de la tara, la 55- 60 de ani. Scunda si indesata, imbracata in port traditional, vioaie, atenta, orientata, sigura pe ea, infipta. Fara avocat.
Invinuit/inculpat: baiat de 25-30 de ani, consatean cu partea vatamata. Se prezinta singura la aple, insa, in spatele lui, in sala, se afla avocatul care urmeaza sa il reprezinte incepand cu termenele urmatoare.

Invinuitul (Spasit, voce pierita. Fusese invatat de avocatul angajat, care se afla in spatele lui, in sala, sa ceara teremn pentru angajare avocat): Va rog sa-mi dati un termen ... bla -bla.
Judecatoarea (Voce calma, blanda, catre partea vatamata): Auziti, doamna, invinuitul vrea teremen ca sa-si angajeze avocat. Ce aveti de zis?
Femeia (Cu mainile la subsuara, sprijinite in vesta. Glas tare, vorbire foarte rapida): Sa-si angajaze, de ce sa nu-si angajeze! Pai ce! eu nu pot sa-mi angajez... O sa-mi pun si eu avocat...
Judecatoarea (reuseste cu greu sa o intrerupa, vazand ... cerera proprie de amanare): Deci vreti si dvs. sa va angajati avocat?
Femeia (dintr-o suflare, repezit, convingator): Imi pun, sigur ca-mi pun! Adica ce? sa scape nepedepsit! Pai m-a prins seara pe drum, a dat cu mine, femeie batrana, in sant! ....
Judecatoarea (incearca sa intrerupa): Doamn...
Femeia (continua precipitat, nu se lasa intrerupta, se adreseaza direct si personal judecatoarei. In sala se lasa treptat linistea, povestea devenea interesanta...): Si m-a tras de haine! Si mi-a rupt chilotii de pe mine si dup-aia a incercat sa-mi bage ... stiti dvs., socoteala in gura. Pai si sa nu-mi pun avocat...
(In sala se lasa un moment neobisnuit de liniste, femeia tace - isi spusese oful, judecatoarea era pe punctul sa intervina. Dar, in momentul acela de liniste din coincidenta, se aude soptit, dar clar)
(Viitorul) avocatul invinuitului (catre client) : Pai daca i-ai rupt chilotii, ce mai cautai cu socoteala la gura !?!
Care e diferenta intre un avocat bun si unul prost?
-Avocatul prost face un proces sa dureze 2 ani. Cel bun poate si mai mult!

Un avocat isi parcheaza noua sa limuzina Mercedes nou-nouta. Da sa iasa, cand trece in viteza un camion si ii smulge portiera. Avocatul iese, incepe sa urle la un politist care era pe aproape ca uite ce i-au facut la masina.
Politistul se uita la el uimit si ii spune:
- Ba...Da' ce materialisti sunteti voi, avocatii! Ba, omule, camionul ala ti-a smuls si mana odata cu portiera, da' preocupat cum esti de masina ta, nici n-ai observat!
Avocatul se uita la mana si incepe sa urle:
- Aoleo, Rolexu' meu!

Onorata Instanta,clientul meu nu poate fi acuzat de viol asupra numitei Maria.
- Si de ce ma rog,intreba zeflemitor judecatorul.
- Pentru ca atunci cand se presupune ca ar fi violat-o, aceasta nu se afla la locul faptei.
- Dar martora domnule avocat sustine altceva,continua judecatorul.
- Sunt sigur ca minte, domnule judecator.
- De ce credeti asta domnule avocat?
- Pentru ca in acea zi victima fusese cu mine, continua avocatul.
- Si atunci de ce martora a mintit?
- Din razbunare domnule judecator.
- Nu inteleg?
- Martora este sotia mea, domnule judecator.

La procesul unui tip, acesta se prezinta fara avocat.
- Judecatorul: de ce nu ai avocat ?
- Inculpatul: Intelegeti domn' judecator, nici un avocat nu a vrut sa ma apere cand le spuneam ca intr-adevar nu am furat cele 100 milioane de dollari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spune un banc, gluma cu avocati! Roland Mindrila Roland Mindrila Incep cu unul \" Un client isi intreaba avocatul: - Cat cereti pentru o consultatie? - 3000 euro pentru trei intrebari. - Nu este un pic cam scump? - Ba ... (vezi toată discuția)
Afirmatii reale spuse in timpul proceselor: SC QCERT SRL SC QCERT SRL AVOCATUL : Aceasta astenie grava va afecteaza memoria ? MARTORUL : Da AVOCATUL : In ce fel va afecteaza memoria ? MARTORUL : Uit AVOCATUL : Uitati ? Ne ... (vezi toată discuția)
Stii bancuri ?- scrie si tu aici un banc ca sa ne amuzam impreuna !-nu te lasa rugat de doua ori. rodica_post rodica_post Pana va trece Recesiunea si se vor lamuri toate situatiile contradictorii din Romania,haideti sa depasim totul cu zambetul pe buze si ... (vezi toată discuția)