avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatii publice

Presedintele unei comisii de evaluare a ofertelor depuse de operatori economici , poate solicita reanalizarea punctajului obtinut de participanti(pana la atribuirea finala a contractului),daca acestuia i se pare ca nu a fost calculat corect ?
Daca da ,in ce temei ?
Multumesc ,
Stefan
Cel mai recent răspuns: ContSters15910 , utilizator 18:15, 18 Iunie 2010
Vedeti dispozitiile art. 76 din HG nr. 925/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
"Art. 76. - (1) Modul de lucru al comisiei de evaluare este stabilit de comun acord între membrii acesteia, urmând a se avea în vedere calendarul estimativ de aplicare a procedurii şi perioada solicitată pentru valabilitatea ofertelor.
(2) Membrii comisiei de evaluare au dreptul de a analiza şi evalua documentele depuse de ofertanţi/candidaţi individual şi/sau în şedinţe comune, însă orice decizie a comisiei de evaluare trebuie să întrunească votul a cel puţin 2/3 dintre membrii săi. Comisia de evaluare are obligaţia să întocmească înscrisuri prin care se formalizează deciziile adoptate în cadrul procesului de evaluare.
(3) În cazul stabilirii ofertei câştigătoare pe bază de punctaj, votul membrilor comisiei de evaluare se reflectă prin punctajul individual acordat fiecărei oferte în parte.
(4) În cazul în care se ajunge în situaţia ca prevederile alin. (2) să nu fie respectate datorită unor eventuale divergenţe de păreri între membrii comisiei de evaluare, conducătorul autorităţii contractante sau, după caz, preşedintele comisiei va solicita reanalizarea punctelor de divergenţă, în scopul finalizării în timp util a etapei de evaluare a ofertelor şi de stabilire a ofertei câştigătoare. În cazul în care comisia de evaluare nu ajunge la un acord, decizia finală se adoptă cu votul majorităţii membrilor săi.
(5) Membrii comisiei de evaluare care nu sunt de acord cu decizia adoptată au obligaţia de a-şi prezenta punctul de vedere în scris, elaborând în acest sens o notă individuală care se ataşează la raportul procedurii de atribuire."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Comisii de evaluare a ofertelor raresolt raresolt daca pe timpul evaluarii ofertelor intre PV de deschidere si Raportul Procedurii de modifica componenta comisiei de evaluare si intra in vigoare o alta ... (vezi toată discuția)
Expert cooptat andr33apn andr33apn Buna ziua, Expertul cooptat poate cuprinde in raportul sau punctajul acordat factorilor tehnici?Va multumesc. (vezi toată discuția)