avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infuzie firmă nouă cu fonduri, dar nu sub titlul de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infuzie firmă nouă cu fonduri, dar nu sub titlul de împrumut, există?

Bună seara,

Împreună cu o prietenă dorim să deschidem un spațiu de Camping, o afacere la care vom munci împreună, însă pentru care a fost nevoie să atragem investitori, deoarece nu avem resursele financiare necesare demarării proiectului.

Am reușit să atragem un investitor din Germania care este dispus să investească câteva zeci de mi de euro în schimbul a 33% din din firmă.

În încercarea de a înființa această firmă, spre completa mea surprindere, ne-am lovit de imposibilitatea (din câte știu până acum) de a introduce banii în firmă ca investiție.

Singura soluție care ne-a fost sugerată până în momentul de față fiind împrumutul pe un termen foarte lung și fără dobândă.

Întrebarea mea: nu există nicio formă prin care un investitor să se asocieze cu alți doi parteneri și care să facă o infuzie de fonduri la început de drum în afara formei de "împrumut"?

Încercăm să ne ferim de împrumuturi, iar dacă tot avem un investitor dispus să investească, ne dorim să beneficiem de suma respectivă cu titlul de investiție, nu sub condițiile unui împrumut.

Orice sfat sau trimitere către mai multă informație m-ar ajuta!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:29, 28 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu puteti introduce suma ca aport la capitalul social?
Am înțeles de la avocatul contactat că asta "vă diminua foarte mult cota noastră, deoarece noi nu investim niciun ban".
dvs participati cu terenul? el poate fi reevaluat. daca ati cazut de acord asupra unei formule de lucru, solutii se gasesc. daca partenerul vrea sa fie majoritar, nu conteaza ca este cu 55 sau cu 85%. e posibil, de ex., sa impartiti profitul 50-50, chiar daca unul din asociati e majoritar, etc. exista variante. cautati un avocat de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare sau vanzare parti sociale srl csorinc csorinc Sunt asociat la un SRL, impreuna cu un alt asociat 50-50%. Doresc sa ies din afacere sau sa raman unic asociat, dar partenerul nu e dispus nici sa vanda nici ... (vezi toată discuția)
Investiții strãine pe teritoriul românesc bettygrig bettygrig Cum se poate controla dacă o firma straina a investit pe teritoriul românesc? Multumesc frumos. Betty (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate (propunere vanzare actiuni) miryam miryam Buna ziua. Am un certificat de actionar la o societate comerciala care si-a incetat activitetea in urma cu un an ca urmare a pierderilor . Zilele trecute am ... (vezi toată discuția)