avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract pe zilele din urma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract pe zilele din urma

buna seara!
revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat nimic?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 16 Iunie 2010
Buna seara.

Opinez ca da. Daca dvs. ati inceput sa lucrati de la 01.06 si inca nu vi s-a dat spre semnare contractul, atunci da, se poate trece data de 01.06., chiar daca il semnati la o data ulterioara.

Av. Emilia Ene
o, super! =D>multumesc frumos pt raspuns! asa auzisem si eu, de aia am stat oarecum linistita...doar k azi am auzit de nush ce raportari zilnice care se fac la ITM k sa se evite munca la negru.
o seara buna!
Asa este, pentru a incepe munca pe 01.06.2010, angajatorul trebuia sa mearga cu contractul dvs. la ITM pe data de 31.05.2010, se opera in Revisal si lucrurile erau conform legislatiei in vigoare.Angajatorul poate intreba la ITM daca poate inregistra retroactiv CIM si la ce riscuri se expune.HG 37/2010
Prevederi importante:

* La angajarea fiecarui salariat, elementele referitoare la identificarea salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia, tipul contractului de munca, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
* Data si temeiul incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca;
* La angajarea sau incetarea contractului de munca, registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat, respectiv la data incetarii contractului individual de munca al acestuia;
* Sunt considerate a fi contraventii urmatoarele fapte:
o neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii;
o completarea registrului cu date eronate;
* Contraventia constand in neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii se sanctioneaza cu amenda de 1500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoarea cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca suma de 20.000 lei;
* Contraventia constand in completarea registrului cu date eronate se sanctioneaza cu amenda de la 3500 la 5000 lei;
* Este eliminata posibilitatea achitarii pe loc sau in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal sau de la data comunicarii acestuia a jumatate din minimul amenzii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Angajatorul trebuia sa transmita prin revisal c.i.m. la data de 31.05.2010 ... c.i.m. se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii acestuia ... nu trebuie confundata transmiterea prin REVISAL cu inregistrarea la ITM a c.i.m.

C.i.m. se poate inregistra la ITM , in prezent, fara nicio sanctiune intrucat termenul de inregistrare nu este depasit, chiar daca data inceperii activitatii este 01.06.2010.
Singura problema este transmiterea lui prin REVISAL, unde termenul este depasit.
da, #-orevin la problema mea! tocmai mi s-a confirmat ca nu imi poate face contr pe zilele din urma....acum am alta probl. zice k nu-mi poate face nici cu data de maine, adica 15.06#-o ca e prea tarziu...sa-mi explice si mie cineva, cum adica e tarziu, k doar am adus toate actele, cartea de munca e la mine...sau chiar trage de timp sa-mi faca cat mai tarziu , sa nu plateasca taxe...
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Modificari la revisal cristinaburescu cristinaburescu Buna ziua!cine ma poate lamuri si pe mine cu o problema care tine de noua lege H 34/2010 in legatura cu revisalul. Eu am de inregistrat un contract cu data de ... (vezi toată discuția)