avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MODIFICARI LA REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MODIFICARI LA REVISAL

Buna ziua!cine ma poate lamuri si pe mine cu o problema care tine de noua lege H 34/2010 in legatura cu revisalul.
Eu am de inregistrat un contract cu data de 14.01.2010,cei de la ITM mi-au spus ca la depunerea contactului nu s-a modificat nimic,adica se depune tot cum s-a depus pana acum cu 20 zile calendaristice in urma.Dar eu cum inregistez revisalul?
Cel mai recent răspuns: danjoe , utilizator 13:43, 12 Martie 2010
La angajarea fiecarui salariat urmatoarele elemente se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza :
 elementele de identificare ale salariatului: nume, prenume, cod numeric personal (CNP);
 data angajarii;
 functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
 tipul contractului individual de munca.

Angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel mai tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat. (Anterior era prevazut un termen de 20 de zile de la data angajarii primului salariat).
Termenul de 20 de zile care era prevazut anterior, era termenul in care puteai inregistra contractul individual de munca la ITM. Acest termen s-a pastrat si in momentul de fata. Singura modificare care a intervenit, a fost faptul ca REVISAL-ul se depune acum cu o zi anterioara inceperii executarii contractului individual de munca (inainte acesta se depunea in termen de 5 zile).
Atentie:
este vorba de "ULTIMA zi LUCRATOARE anterioara inceperii contractului sa dai REVISAL online sau la ITM. Daca incepe LUNI, il dai, chiar online, in vinerea dinaintea inceperii derularii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Contract pe zilele din urma Ramoon Ramoon buna seara! revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca ioan.morosan ioan.morosan Buna seara! Vreau sa intreb cum sa putea proceda in urmatoarea situatie: Contractul actual de munca imi expira la finele lunii, 28.02.2010. Cu data de ... (vezi toată discuția)