avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice acte dosar achizitie directa SEAP
Discuție deschisă în Achiziţii publice

acte dosar achizitie directa SEAP

Buna ziua!
Lucrez intr-o instutie publica si as dori sa stiu ce acte trebuie sa cuprinda dosarul unei achizitii directe pe SEAP facuta din catalogul cumpararilor directe, intrucat nu avem un compartiment specializat in institutie si nu gasesc nicaieri mentionat clar.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Gratianu , Avocat 15:50, 7 Iunie 2010
Art. 19 - Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăseste echivalentul în lei a 15.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează
pe bază de document justificativ, care în acest caz se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2).
Art 204 (2) Autoritatea contractantă are obligaţia de a asigura obţinerea si păstrarea documentelor justificative care dovedesc efectuarea oricărei achiziţii publice.
In legislatia achizitiilor publice in afara de cele doua art de mai sus nu o sa mai gasiti nimic
Documentul justificativ este o banala factura, si printati si dupa SEAP pasi realizati acolo.
In cazul in care aveti si ceva regulamente interne care stabilesc modalitatea de aprobare a achizitiei pastrati si acele acte.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare directa - nota justificativa ContSters15910 ContSters15910 Autoritatea contractanta are obligatia de a elabora o nota justificativa pentru alegerea achizitiei directe, respectiv în cazul unei cumpărări directe este ... (vezi toată discuția)
Intocmire caiet de sarcini si participare la licitatie ac72andrei ac72andrei Buna Ziua! O firma poate intocmi caietul de sarcini (necesar ptr o licitatie) ptr o institutie publica prin incredintare directa? Daca da, aceeasi firma va ... (vezi toată discuția)
Incredintare directa Elleny Elleny Imi poate spune cineva care sunt pasii si documentele necesare derularii unei proceduri de incredintare directa? Multumesc. (vezi toată discuția)