avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

Buna. Intamplarea face ca am sarbatorit o ziua de nastere a unui prieten care nu era din orasul meu si acolo am consumat alcol, pe la 12-1 noaptea m-am pus sa dorm fiind inca la el acasa, dimineata am plecat spre casa, dar in drum am fost oprit in alt oras de catre un filtru de politie pe la ora 5 dimineata(trebuia sa ajung la lucru) pe scurt ma supune unui teste pt alcol la o fiola de sticla(nu stiu numele) agnetul imi spune ca am consumat alcol, iar eu ii spun ca ieri am consumat alcol nu acum, imi retine permisul imi da dovada eu ma urc sa mut masina din circulatie la insistenta altui politist, urcand in masina si el imi face semn sa plec, peste 500 de metri in alta intersectie sunt oprit de alt filtru de politie acesta solicitand dovada de circulatie, i-o inmanez , dupa care imi spune ca e fara drept de circulatie ma supune la un alcol test electric(0,12 in aer expirat) dupa care ma rugat sa-l insotesc la sectie unde imi tocmeste dosar penal. Nu stiu de unde sa incep si ce sa fac.. multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
Wilhalm, utilizator
Bine , dar probe de sange la IML?
La primul control ati fost sanctionat pt conducerea sub influenta bauturilor alcoolice - la testare a iesit o concentratie de sub 0,4 litri/alcool in aerul respirat, ceea ce nu presupunea probe suplimentare de sange, este vorba doar de o contraventie, sanctionata cu amenda si suspendarea dreptului de circulatie pe 90 de zile insa dovada de circulatie se da fara drept de circulatie ( art 11 alin 3 OUG 195/2002).
La al doilea control s-a constatat ca ati condus fara drept si s-a intocmit dosar penal pt aceasta infractiune, prevazuta de art 86 alin 2 OUG 195/2002 - care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
Cu ocazia audierilor, puteti insista pe situatia de fapt, inclusiv aceea ca nu ati stiut ca dovada este fara drept de circulatie, ca intentionati doar sa duceti autoturismul in apropierea casei s.a., incercand sa obtineti o neincepere a urmaririi penale pe motiv ca faptei ii lipseste vinovatia sau o scoatere de sub urmarirea penala pe motiv ca faptei ii lipseste gradul de pericol social specific unei infractiuni, in acest caz urmand sa primiti o sanctiune administrativa, cel mai probabil amenda de pana la 1000 lei.
Din nefericire,nimeni nu poate invoca necunoasterea legii in aparerea sa,dar ar fata de situatia invocata,este posibil sa se disopuna impotriva dvs-daca nu aveti antecedente penale,daca ati collaborat cu organele de politie ,recunoscand fapta-aplicare unei amenzi administrative a procurorului,conf.art.18/1 c.pen.
Nu ma refeream la invocarea necunoasterii legii, ci la situatia in care incalcarea legii nu s-a facut cu rea-credinta (respectiv a condus fara drept nu pt ca stia ca ii este interzis, ci din cauza unor imprejurari speciale) - latura subiectiva a infractiunii, vinovatia - element constitutiv al infractiunii in sensul art 10 alin 1 lit d CPP.
Rolul avocatului se evidentiaza tocmai in dovedirea unor astfel de situatii interpretative.
Da, urmarirea penala a inceput deja si dosarul e in curs de anchetare, urmeaza sa mearga la procuror, si am dat 2 declarati deja fara avocat, nu am antecedente penale doar o amenda pt radar si una pt ca nu am avut permisul la mine atat tot in 4 ani de condus. Ce credeti ca urmeaza acum? Inca nu-mi vine sa cred ca am ajuns in situatia asta, e pericol mare sa fiu pedepsit cu inchisoarea ? doamne fereste sotia e insarcinata si asta este exact ceea ce nu am avea nevoie. (Probe de sange nu mi s-au luat)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
Wilhalm, utilizator

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa consum de alcool axelcnva axelcnva Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ? (vezi toată discuția)