avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

Buna. Intamplarea face ca am sarbatorit o ziua de nastere a unui prieten care nu era din orasul meu si acolo am consumat alcol, pe la 12-1 noaptea m-am pus sa dorm fiind inca la el acasa, dimineata am plecat spre casa, dar in drum am fost oprit in alt oras de catre un filtru de politie pe la ora 5 dimineata(trebuia sa ajung la lucru) pe scurt ma supune unui teste pt alcol la o fiola de sticla(nu stiu numele) agnetul imi spune ca am consumat alcol, iar eu ii spun ca ieri am consumat alcol nu acum, imi retine permisul imi da dovada eu ma urc sa mut masina din circulatie la insistenta altui politist, urcand in masina si el imi face semn sa plec, peste 500 de metri in alta intersectie sunt oprit de alt filtru de politie acesta solicitand dovada de circulatie, i-o inmanez , dupa care imi spune ca e fara drept de circulatie ma supune la un alcol test electric(0,12 in aer expirat) dupa care ma rugat sa-l insotesc la sectie unde imi tocmeste dosar penal. Nu stiu de unde sa incep si ce sa fac.. multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
Wilhalm, utilizator
Nu fata de valoarea alcoolemiei rezultata in urma controlului cu alcooletestul ,nici nu trebuiau luate alte probe.
Puteti obtine in conditiile aratate o amenda administrativa a procurorului
Inca o data: dosarul penal este in legatura cu savarsirea infractiunii de conducere fara a avea acest drept (art 86 alin 2 din OUG 195/2002) - deci nu sunt necesare alte probe de sange ref la alcoolemie.
In cel mai rau caz, dosarul ajunge in instanta si primiti o pedeapsa cu suspendare, insa permisul auto va fi anulat.
Inca o intrebare in cel mai rau caz permisul va fi anulat definitiv? sau va fi anulat indiferent de caz? adica fara drept de reexaminare?
Daca obtineti-si sunt sanse-amenda administrativa a procurorului,conform art.18/1 c.pen,este posibil sa executati doar perioada de suspendare pentru consum de alcool.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa consum de alcool axelcnva axelcnva Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ? (vezi toată discuția)