avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen legea 10

buna ziua ,

1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ;
2. caz: familia mea a detinut un teren intravilan proprietari fiind tatal meu si bunicul meu jumate -jumate .am aflat ca un alt mostenitor din familie (fratele tatalui meu) a inaintat cererea de retrocedare a terenului si asteapta sa fie despagubit de fonful proprietatea .mentionez ca tatal meu a decedat .
intrebare :
-putea sa faca cerere si in numele tatalui meu in speta a mostenitorilor lui ?
- eu nu pot sa fac chiar nimic ptr a beneficia de acest teren ?
multumesc ,o zi buna !
Cel mai recent răspuns: playerone2006 , utilizator 21:47, 7 Iunie 2010
@tudorioan: Doar pentru terenurile care intra sub incidenta legii 1/2000 si 18/1991, nu si pentru legea 10/2001. Regulamentul de organizare si functionare a comisiilor locale organizate pentru aplicarea legii 18/1991 si 1/2000, aprobat prin HG 890/2005, prevede ca cererile se depun doar pentru terenurile care se incadreaza in prevederile legii 18/1991 si 1/2000, fara a face nici o referire la legea 10/2001.
Legea 247/2005 a prelungit doar termenul de depunere a inscrisurilor care fac dovada dreptului de proprietate, la notificari deja formulate, nu prelungeste termenul de depunere a notificarilor (vezi titlul I art.I pct. 51 din legea 247/2005 si art. 21 din legea 10/2001).
Care articol din legea 247/2005 prevede ca se prelungeste termenul de depunere a notificarilor in baza legii 10/2001?
multumesc ptr raspunsuri ,

ok nu mai pot sa revendic deoarece nu mai sunt in termen ,dar cum pot sa aflu daca respectivul care deja asteapta despagubire de la fondul proprietatea a facut cerere doar in numele lui ,ptr partea lui de mostenire.

as dori sa stiu daca cumva aflu ca a facut cerere in numele tuturor mostenitorilor ce sanse am in instanta sa-mi castig dreptul ce mi se cuvine .

multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare. petru71 petru71 de curind,am aflat de existenta unor proprietati care au apartinut ascendentilor directi,si nu au fost revendicate pina in momentul de fata...se mai pot ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire (cu cerere) legea 18/1991, 169/1997, 1/2000, 247/2005 cameliasml cameliasml Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Mama mea a revendicat o mostenire si conf. Legii 18/1991 a ... (vezi toată discuția)
...prin lege s-a prorogat dreptul de depunere a notificarilor... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar ...pana la data de 30.11 2005,iar noi am depus la data de 29.11.2005. Este vorba despre cerere de restituire conf. Legii 10.2001,modificata prin legea 247. ... (vezi toată discuția)