1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ;
2. caz: familia mea a detinut un teren intravilan proprietari fiind tatal meu si bunicul meu jumate -jumate .am aflat ca un alt mostenitor din familie (fratele tatalui meu) a inaintat cererea de retrocedare a terenului si asteapta sa fie despagubit de fonful proprietatea .mentionez ca tatal meu a decedat .
intrebare :
-putea sa faca cerere si in numele tatalui meu in speta a mostenitorilor lui ?
- eu nu pot sa fac chiar nimic ptr a beneficia de acest teren ?
multumesc ,o zi buna !
@tudorioan: Doar pentru terenurile care intra sub incidenta legii 1/2000 si 18/1991, nu si pentru legea 10/2001. Regulamentul de organizare si functionare a comisiilor locale organizate pentru aplicarea legii 18/1991 si 1/2000, aprobat prin HG 890/2005, prevede ca cererile se depun doar pentru terenurile care se incadreaza in prevederile legii 18/1991 si 1/2000, fara a face nici o referire la legea 10/2001.
Legea 247/2005 a prelungit doar termenul de depunere a inscrisurilor care fac dovada dreptului de proprietate, la notificari deja formulate, nu prelungeste termenul de depunere a notificarilor (vezi titlul I art.I pct. 51 din legea 247/2005 si art. 21 din legea 10/2001).
Care articol din legea 247/2005 prevede ca se prelungeste termenul de depunere a notificarilor in baza legii 10/2001?
ok nu mai pot sa revendic deoarece nu mai sunt in termen ,dar cum pot sa aflu daca respectivul care deja asteapta despagubire de la fondul proprietatea a facut cerere doar in numele lui ,ptr partea lui de mostenire.
as dori sa stiu daca cumva aflu ca a facut cerere in numele tuturor mostenitorilor ce sanse am in instanta sa-mi castig dreptul ce mi se cuvine .
Revendicare.
petru71
de curind,am aflat de existenta unor proprietati care au apartinut ascendentilor directi,si nu au fost revendicate pina in momentul de fata...se mai pot ... (vezi toată discuția)