1. La fortele de munca n-au acceptat cererea, au vrut alta cerere cu un desfasurator atasat de la banca, ca sa ia ibanul de acolo. Deasemenea cererea lor tip mentioneaza ca "plata comisionului nu intra in obligatia AMOFM Bucuresti".
Exista o procedura care prevede oricare din aceste lucruri? - in cazul comisionului banuiesc ca nu trebuie sa existe din moment ce ei trebuie sa actioneze doar in masura in care legea prevede, dar asta desfiinteaza poate alte cereri aparent nefondate din partea lor.
2. Deasemenea, pentru vizele lunare, daca nu pot veni in Bucuresti pe motive reale si serioase (cum ar fi ca nu-mi permit transportul), ce inseamna acest lucru, ca vor ingheta dosarul?
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
In primul rand nu-mi permit transportul, si doar n-o sa mor de foame pentru niste proceduri. Sunt dispus sa initiez o actiune in instanta cu judecare in lipsa bineinteles.
In al doilea rand "sprijin in vederea incadrarii in munca", e o nerozie, niciodata nu am fost sprijinit de fortele de munca in vederea gasirii unui loc de munca (care in fapt ascund ofertele "de soi", se stie), ceea ce coroborat cu "pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitate", duce la lipsa de aplicare a acestui articol. Nu s-a auzit de programare macar la fortele de munca barem.
Dvs de ce parere sunteti? Ce litere de lege prevad aceste proceduri va rog?
3. Pentru ofertele de angajare (care ma indoiesc ca vor exista, desi doresc sa existe), la fel ca la 2. nu ma voi putea prezenta la interviu, dar am sait personal, portofoliu in el, CV, si pot participa la interviu telefonic, si pe alte cai electronice, ca informatician. Am mai facut asta si inainte pentru interviuri in alte orase. Alte dati nu se putea altfel fiindca persoanele implicate se aflau chiar pe continente diferite. De asemenea legea spune ca "refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor" nu interviul in persoana. Interviul nu este loc de munca. Interviurile fie vorba, in cel mai rau caz sunt niste justificari in fata legii ale angajatorului, ca apoi sa angajeze pe pile pe cine vrea el.
P.S. Dovada ca mi-am cautat un loc de munca e lesne de obtinut, am asemenea dovezi si pana acum, in interviurile care le-am sustinut, si-n aplicarile de pe saiturile de slujbe online aferente.