avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deposedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deposedare teren

Sunt proprietar al unui teren si, fara nicio instiintare prealabila, m-am trezit cu tarusii batuti pe terenul meu si cu stalpii de iluminat depozitati pe el. Am aflat ca primaria comunei a hotarat sa se faca pe acolo drum. Am fost sa intreb la primarie si am fost expediat cu mult tupeu spunandu-mi-se ca asa a hotarat consiliul si eu nu am niciun cuvant de spus, desi pierd 200 mp din teren. Credeam ca dreptul la proprietate este inviolabil intr-un stat democratic. As dori sa stiu daca se mai poate face ceva.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 14:06, 7 Iunie 2010
Potrivit art. 41 alin. 3 din Constitutie, "Nimeni nu poate fi expropriat decit pentru cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire".
Exproprierea isi gaseste reglementarea si in art. 481 Cod civil, care dispune ca "Nimeni nu poate fi silit a ceda proprietatea sa, afara numai pentru cauza de utilitate publica si primind o dreapta si prealabila despagubire", dar si in Legea speciala nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica.
Cititi si LEGEa NR. 33 DIN 27 MAI 1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezafectarea de la utilitatea publica - acte de reconstituire a dreptului de proprietate RazvanAlexandru RazvanAlexandru Pot fi considerate actele de reconstituire a dreptului de proprietate pe legea 18 ca reprezentand tocmai o dezafectare de la utilitatea publica a bunului ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut tete.airam@yahoo.com tete.airam@yahoo.com suntem mai multe persoane care avem in proprietate cate 1000 de m teren intabulate cu titlu de proprietate ---acest teren este in extra vilan --si cu ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)