avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am o nelamurire cum ar trebui sa fac sa fie totul legal in situatia mea.Parinti sunt divortati si tata a cumparat un apartament impreuna cu mama lui in 1993 in 2006 bunica a decedat moment in care toti frati si surorile lui tata erau decedati acum o luna a murit si tata pe actul de vanzare cumparare figureaza amandoi acum ce trebuie sa fac ca tatal meu nu a facut nimic ptr cesiunea mosteniri din 2006 pana in 2010 a facut numai anexa 23 la primarie care nu are nici o valoare zic eu acum verisori mei precizez ca sunt 8 nu stiu de unde sa ii iau si nu stiu ce trebuie sa fac bine ca apartamentul are mai multe datori chiar si o executare silita venita luna trecuta dar nu e asa mare suma in jur de 800 ron acum as vrea sa platesc toate datoriile care sunt ca sa nu se piarda apartamentul ptr 4000 ron Astept un raspuns multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:56, 8 Iunie 2010
Puteti plati datoriile, fara frica.
Sa vedem daca am inteles bine: tata divortat+bunica=imobil.
Ambii decedati, pt partea tatalui dvs. veniti dvs. la mostenire ( cu fratii dvs. daca exista).
Partea bunicii se imparte in atatea parti cati copii a avut ( nu ati mentionat ), pt partea parintilor vin nepotii, in speta culegeti si de acolo o parte, a tatalui dvs.
Puteti merge la un notar din circumscriptia domiciliului defunctilor ( banuiesc ca a fost comun, pe adresa imobilului) si dezbateti succesiunea. Notarul ii va chema pe nepoti.
Daca nu va intelegeti amiabil, apelati la instanta.
5 copii au fost ideea e ca nu stiu de unde sa ii iau pe acesti nepoti adica verisori mei stiu de 3 restul nici nu ii cunosc multumesc de raspuns
Ii gaseste notarul.
Are posibilitatea legala de a solicita informatii serviciului de stare civila etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Facerea de bine.......... ALEXANDRUFL ALEXANDRUFL Stau si ma gandesc si nu-mi vine sa cred..., dar sa incep cu inceputul. Bunicii mei au decedat, bunica in 1973, bunicul in 1975. In timpul vietii acestia ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica, bunic decedat, fiul lor unic (deci tata'meu) decedat illi illi buna ziua, as dori sa ma informez in legatura cu succesiunea dupa bunica din partea tatalui meu (bunic decedat) tata a decedat (fiu unic) anul trecut, nici ... (vezi toată discuția)