avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz unitate un salar mediu la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz unitate un salar mediu la nastere

buna ziua!
am nascut in luna mai, am depus la secretariat o cerere pt dreptul meu sa primesc un salar mediu pe unitate , mentionez ca lucrez in sistemul bugetar (spital)
mi-i s-a refuzat pe motiv ca nu sunt bani si ca oricum nu a primit nimeni pana acum

vreau sa va mai intreb daca sotul are dreptul sa depuna la servici o cerere pt acest ajutor financiar
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 8 Iunie 2010
1. Raspunsul primit de dvs.este bun de dat pe orice post TV, sa-l vada toata lumea si sa radem, cam amar.
2. Daca "nu a primit nimeni pana acum" acest ajutor banesc legal, in mintea unor neispraviti, nu mai trebuie sa primeasca nimeni.
3. Sotul poate primi numai daca sotia nu are serviciu. Asa zice CCMUNN:
ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate la nastere ganca ganca Buna ziua! Am nascut luna aceasta si am fost la servici sa depun cererea ca sa primesc un salar mediu pe unitate. Mi-au spus ca nu se primeste asa ceva , ca ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe economie acordat in caz de nastere conform contract munca colectiv ane.mary ane.mary Buna ziua, Eu sunt in concediu crestere copil si urmeaza sa nasc al doilea copil. Stiu ca contractul meu de munca cat timp sunt in CIC este suspendat. In ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate - bonus la nastere butterfly_1976 butterfly_1976 Buna ziua! Se mai acorda un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului? Era un beneficiu conform CCMN 2007-2010, se pastreaza in 2011? Se acorda in sistem ... (vezi toată discuția)