avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Facultatea de drept, master in dreptul afacerilor - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Facultatea de drept, master in dreptul afacerilor - optiuni de angajare?

Hello! Cunosc pe cineva care a terminat facultatea de drept la stat si un master in dreptul afacerilor care doreste sa stie cam in ce domeniu ar putea munci cu asemenea specializari( sau mai precis spus unde ar mai putea munci in conditiile din zilele noastre.... :D ). Nu conteaza cred daca este cu contract de munca sau colaborare, daca necesita includerea intr-o anumita institutie sau sustinerea unui examen...

DIsperata lume dom'le.... :strambatura:
Cel mai recent răspuns: Mihai Ene , Avocat 12:34, 8 Iunie 2010
Masterul e mai putin important.
Dar daca a terminat dreptul, are la dispozitie cateva examene pe care ar putea sa le dea, si sa se opreasca dupa primul reusit:)

- admitere in INM (magistratura) www.inm-lex.ro
- admitere in barou ( obtinerea calitatii de avocat stagiar) www.unbr.ro
- admitere in SNG ( grefier) www.grefieri.ro
- alte examene in profesii juridice ( www.just.ro)

In rest, poate lucra ca si consilier juridic in orice societate comerciala sau la stat ( deocamdata sunt blocate posturile).
In toamna se vor organiza concursurile de admitere in barouri si la Institutul National de Magistratura - asta daca vrea sa devina avocat sau procuror/judecator.

Intre timp se poate angaja ca si consilier juridic la institutii publice sau private. Astea sunt principalele optiuni pe care le are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magistrat, avocat sau consilier juridic? frincuionela86 frincuionela86 Buna seara tuturor!As vrea sa ma lamuresc si eu cu privire la unele lucruri.Am terminat dreptul dar nu sunt suficient de pregatita sa sustin un examen in ... (vezi toată discuția)
Elev liceu interesat de avocatura de business Vlad_93 Vlad_93 Buna seara, Sunt elev in clasa a 11-a in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase colegii din capitala. Am decis ca este timpul sa aleg pe ce drum sa o ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre admiterea la sng Nicoleta. Constanta Nicoleta. Constanta Buna seara. Sunt studenta la drept in ultimul an si vreau sa dau examen la scoala de grefieri in anul crizei.... Credeti ca se vor mai bloca posturile pe ... (vezi toată discuția)