avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Elev liceu interesat de avocatura de Business
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Elev liceu interesat de avocatura de Business

Buna seara,
Sunt elev in clasa a 11-a in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase colegii din capitala. Am decis ca este timpul sa aleg pe ce drum sa o iau,iar avocatura de business mi se pare deosebit de interesanta. Mentionez ca am rezultate scolare foarte bune,pot invata oricat este nevoie, in cazul in care stiu ca imi ajuta pe viitor. Asimilez foarte repede si consider ca pot termina facultatea de drept sef de promotie,fiind o persoana foarte serioasa. O a doua optiune ar fi terminarea unei facultati tehnice,dupa care sa ma indrept spre Management,insa sunt mai atras de avocatura.
Prin urmare intrebarea mea este:
Merita sa faca dreptul,dupa aceea sa ma specializez in Dreptul de Business,atata timp cat nu am pile sau relatii? Mentionez ca sunt o persoana foarte muncitoare si nu ma deranjeaza sa stau la servici mai mut,atata timp cat recompensele morale si financiare sunt pe masura.
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj si astept,daca se poate,un raspuns.
Cu stima si respect,
Vlad
Cel mai recent răspuns: Vlad_93 , utilizator 00:18, 18 Septembrie 2010
Nu aveti nevoie de nici o pila sau relatie. Acestea sunt legende de mult apuse.
In prezent se organizeaza examen de admitere in barou (pt obtinerea calitatii de avocat stagiar) si oricine ia este primit in profesie.
La intrebarea daca merita, nu stim ce sa raspundem, de principiu merita sa fii avocat, e o meserie frumoasa si plina de satisfactii, chiar si financiare ( the sky is the limit).

De asemenea, exista si alte profesii in domeniu: judecator, procuror, grefier, consilier juridic etc.
Va hotarati pe parcursul facultatii.
Succes!
Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt si la obiect.
eu cand eram in gimnaziu visam deja la avocatura... si merita daca sti bine despre ce este vorba. eu stiam din familie. dvs puteti merge intr-o instanta sau pe la un cabinet de avocatura, sa vedeti.
sa stiti ca eu chiar daca nu contest calitatile dvs, este posibil cand o sa ajungeti sa studiati dreptul, sa vedeti ca nu este asa usor ca sa fi sef de promotie. oricum nu asta conteaza, daca ai trac iar in plen te balbai.
adutescu a scris:


De asemenea, exista si alte profesii in domeniu: judecator, procuror, grefier, consilier juridic etc.
Va hotarati pe parcursul facultatii.
Succes!


draga mea, nici chiar asa...cunoastem foarte bine ierarhia...magistratii, avocatii.... in plus, una este sa faci dreptul ca sa devi judecator si alta este sa faci dreptul ca sa devi grefier.

uite Vlad, notar nu iti place?
Ok, haideti sa ii dam sa studieze cateva site-uri oficiale:
www.inm-lex.ro ( de cautat Admitere INM);
www.unbr.ro ( examen de primire);
www.grefieri.ro (concursuri - admitere SNG);
www.ccj.ro
www.uniuneanotarilor.ro

Alte discuții în legătură

Intrebari despre admiterea la sng Nicoleta. Constanta Nicoleta. Constanta Buna seara. Sunt studenta la drept in ultimul an si vreau sa dau examen la scoala de grefieri in anul crizei.... Credeti ca se vor mai bloca posturile pe ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept, master in dreptul afacerilor - optiuni de angajare? Iulian81 Iulian81 Hello! Cunosc pe cineva care a terminat facultatea de drept la stat si un master in dreptul afacerilor care doreste sa stie cam in ce domeniu ar putea munci ... (vezi toată discuția)
Vreau sa urmez dreptul ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna ziua numele meu este Zburlea Florin am 17 ani si sunt in elev in clasa a 10 a ...si vreau sa urmez facultatea de Drept cand o-si termina studile ...Din ... (vezi toată discuția)