avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din mostenirea lui va repet fosta lui concubina nu au avut copii nu au fost casatoriti si nu aveau aceasi adresa pe buletin va rog frumos sami spuneti si mie cat ii revine ei si cat mie in conformitate cu legea .va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:51, 8 Iunie 2010
dvs in calitate de parinte veti culege intreaga masa succesorala.
vedeti daca fiul a lasat concubinei vreun testament.
in lipsa unui act (testament, donatie, vanzare) intre fiu si concubina, totul va revine dvs, nimic dansii.
Daca a lasat bunuri mobile sau imobile, totul va revine dvs., cu conditia sa nu ii fi facut concubinei vreun act.Nu uitati ca odata ce acceptati mostenirea, o acceptati si cu datorii, daca exista!
Intreaga masa succesorala a fiului va fi culeasa de catre dumneavoastra,dar bunurile mobile si imobile,care au fost cumparate impreuna cu persoana aflata in concubinaj,daca se poate dovedii,se vor impartii intre defunct si concubina(probabil ca in convietuirea de 8 anii au ceva impreuna).
Daca fiul dv. nu a fost casatorit cu concubina si nu au avut copii, dv. veti culege toata mostenirea copilului dv.
Daca fiul a lasat un testament in favoarea concubinei sau i-a instrainat acesteia, in timpul vietii, bunurile sale imobile, atunci degeaba sunteti singurul mostenitor ca nu aveti ce mosteni deoarece la data decesului fiului acesta nu a lasat avere succesorala. Bunurile mobile avute de fiul dv., si aflate la data mortii lui, la domiciliul concubinei, sunt ale ei deoarece posesia bunurilor mobile valoreaza proprietate. Exceptie face o masina inmatriculata pe numele fiului neinstrainata cuiva in timpul vietii. Aceasta, chiar daca este folosita de concubina dar este inmatriculata pe numele fiului, va intra in masa succesorala a averii fiului dv. si va va reveni dv. in calitate de mostenitor al fiului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu e într-o relație de concubinaj. sunt copil unic, ce drepturi de moștenire avem eu și și concubina lui? ciprian20022003 ciprian20022003 As dori sa stiu care sunt drepturile mele de mostenitor in situatia urmatoare: Tatal si mama mea s-au despartit legal in urma cu 20 de ani. Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)