avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

salutari tuturor intrebarea mea este urmatoarea: un act de vanzare cumparare din 1962 asupra uni teren pe care presupusul cumparator nu a intrat in posesie efectiva nici un moment si pe care nimeni nu l-a impiedicat sa o faca poate avea vreun efect sau o valoare in iunie 2010? mentionez ca terenul se afla din 1971 sub forma de teren in folosinta asupra unei familii care a cumparat o casa linga acest teren multumesc:)
Proprietatea nu se pierde prin neuz, cel care are titlu de proprietate il poate revendica de la cei care folosesc terenul, numai ca acestia din urma ar putea invoca in favoarea lor uzucapiunea
Cata vreme n-a existat o posesie indelungata , de 30 de ani , a unei terte persoane, continua, netulburata , aparenta si un nume de proprietar, oricand , titularul dreptului de proprietate poate exercitata actiunea in revendicare imobiliara .( uzucapiunea -posesia exercitata asupra unui bun imobil - proprietatea altuia, poate paraliza, intr-adevar , o actiune in revendicare).
Competenta in vederea solutionarii acestui diferend e judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil .


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare Gisela Eremia Gisela Eremia Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un act de proprietate pentru un imobil ? Dinu Gabi Dinu Gabi Buna ziua, Bunicii mei au cumparat in 1958 un teren pe chitanta de mana. Acea chitanta nu mai este de gasit de foarte mult timp insa. Bunicul meu a decedat ... (vezi toată discuția)