avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale RECUPERARE IMPRUMUT FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

RECUPERARE IMPRUMUT FIRMA

Este posibil, ca persoana fizica, sa folosesc procedura somatiei de plata pentru recuperarea unui imprumut facut unei persoane juridice?

Mai concret, eu-persoana fizica sunt asociat intr-o firma pe care am imprumutat-o cu o suma care, desi a trecut data scadenta, nu mi-a fost returnata. Ca dovada am un contract de imprumut semnat de parti si stampilat de firma, cu mentiunea am primit. Banii i-am transferat prin banca si am si aceasta dovada dar proasta aia de la ghiseu nu m-a intrebat pentru ce ii transfer si uite asa ca nu apare pe foaia respectiva"imprumut". Poate reprezenta asta o problema?

Daca aveti si alte idei de recuperare a sumei v-as fi recunoscator.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: paulvm , utilizator 09:46, 22 Mai 2007
da poti solicita si pe calea somatiei de plata, un inscris semnat de ambele parti, iar daca suma din contract si suma de pe hartia bancara sunt identice nu o sa ai probleme
Atentie la domeniul de aplicare al OG5/2001.Se aplica si imprumuturilor?
Desi in text n-am gasit asa ceva,instanta mi-a admis o somatie pe contract de imprumut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata- asociat-firma oachi oachi Procedura somatiei de plata se poate folosi si in cazul recuperarii unui imprumut facut de o persoana fizica unei persoane juridice? Acum un an am imrpumutat ... (vezi toată discuția)
Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta floricica100 floricica100 Am imprumutat bani unei persoane.Am o hartie semnata si stampilata pentru imprumutul pe firma si o hartie doar semnata pentru persoana fizica-fara martori sau ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre 2 firme LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA daca o firma poate imprumuta o alta firma cu o suma de bani? (vezi toată discuția)