avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta

Am imprumutat bani unei persoane.Am o hartie semnata si stampilata pentru imprumutul pe firma si o hartie doar semnata pentru persoana fizica-fara martori sau notari.Doresc sa stiu daca in instanta hartiile respective sunt valabile?
Hartia semnata de persoana fizica fara notar sau martori poate fi contestata in instanta ,va face obiectul unei expertize criminalistice,pastrati cu atentie originalul.
Multumesc mult, pentru raspuns!
As dori sa mai intreb.......in cazul in care ni se va da castig de cauza exista posibilitatea sa ne recuperam banii din poprirea conturilor pe firma? Persoana nu are bunuri pe numele ei dar este administratorul firmei .
Daca imprumutatul este o persoana fizica nu puteti face poprire pe conturile firmei, chiar daca acea persoana este administrator. Administratorul doar gestioneaza bunuri, sume de bani care insa nu ii apartin.

Nici daca ar fi asociat la acea firma nu puteti face poprire, intrucat societatea comerciala este un subiect distinct de drepturi si obligatii, cu patrimoniu propriu.

Daca ati imprumutat societatea, atunci se mai poate discuta.

Inscrisul semnat si stampilat poate fi folosit in instanta intr-un dosar de restituire imprumut, probat cu interogatoriul paratului si cu martori care au asistat la semnarea acelui inscris.
Da,unul din imprumuturi este pe societate.
Celalalt este intre persoane fizice, una din ele fiind administratorul firmei.

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna ziua! I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pt administratorul (actionar majoritar) unei s.c. BrianF BrianF Am nevoie de mare ajutor. Am împrumutat o persoana cu o suma X, și am încheiat la notar un act care spune\"...de comun acord am hotărât sa nu ... (vezi toată discuția)
P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara contract de imprumut ? Stefbudh Stefbudh Imi cer scuze sunt italian nu vorbesc bine! Am împrumutat bani unei firmei SRL ! Acuma vreu sa am bani înapoi dar nu mae găsesc Pe contractele de imprumut ! ... (vezi toată discuția)