avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen instiintare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen instiintare hotarare judecatoreasca

buna ziua,
am castigat un proces la sfarsitul lunii martie, proces ce poate fi atacat prin apel insa nici pana in ziua de astazi nu am primit acasa decizia. cum pot grabi sosirea deciziei? exista un termen maxim in care pot primi aceasta instiintare?
multumesc frumos de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 16:24, 10 Iunie 2010
Conform codului de procedura civila, termenul este de 30 zile. In realitate, datorita numarului mare de cazuri, termenul se depaseste fecvent.
Puteti solicita grabirea redactarii hotararii.
Termenul legal de redactare al unei hotarari civile este de 30 de zile.In situatia de fata verificati la arhiva instantei daca a fost redactata si comunicata.
Daca nu a fost redactata puteti formula o cerere pentru urgentarea redactarii.
Eu stiu ca teremenul este de 20 zile de la pronuntare, nu 30, dar este unul relativ. (de recomandare). Sa se fi schimbat iar ?
Cine e la ...zi cu art. 261? ca uitati ce am gasit:
........
Art. 261
Hotararea se da in numele legii si va cuprinde:
................
Hotararea se va comunica partilor, in copie, in cazul in care este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului. Comunicarea se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii
.
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de recurs eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune, s-a dat o hotarare in prima instanta, am depus apel, la primul termen instanta de apel mi-a respins ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat dar nu a redactat si nici comunicat sentinta! dragosbutucea dragosbutucea Mi se intimpla la fiecare proces! Instantele deci cauzele in mare graba (1-2 termene maxim), se pronunta, dupa care trec 3-4 luni pina catadicsesc sa redacteze ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)