avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... documente necesare pentru transformarea unui post ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

documente necesare pentru transformarea unui post contractual in functie publica

Buna ziua,
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lista a documentelor care trebuie depuse la ANFP Bucuresti pentru transformarea unui post contractual in functie publica.
Hotararea de Consiliu prin care se propune modificarea organigramei si statul de functii se adopta inainte de primirea avizului ANFP sau dupa primirea avizului?
urmare a transformarii postului va dispare din organigrama postul de personal contractual si va ramane cel de functionar public.
Nu stiu sigur daca trebuie adoptata HCL privind modificarea organigramei si a statului de functii inainte de primirea avizului ANFP sau dupa .
De asemenea vroiam sa intreb in medie care este perioada de timp in care se primeste avizul ANFP pentru transformarea unor posturi.
Din ce am citit eu pentru primirea avizului sunt necesare urmatoarele documente>
1. Adresa solicitare avizare functii publice
2. nota de fundamentare si referatul compartimentului de specialitate din care sa rezulte desfasurarea de activitati care implica exercitarea prerogativelor de putere publica
3. fisa postului de natura contractuala
4. copie diploma de studii a angajatului
5. copie CI
6. Tabel care va cuprinde datele referitoare la persoana in cauza.
Va rog daca imi puteti spune ce date trebuie sa contina acest tabel.
Dispozitia de transformare a postului stiu ca trebuie data dupa primirea avizului ANFP dar va rog daca imi poate spune cineva cand trebuie adoptata HCL privind modificarea organigramei.
In cazul in care v-ati confruntat cu cazuri in care nu ati primit avizul va rog sa imi spuneti si mie motivul pentru care nu vi s-a acordat sa invatam si noi din experienta dumneavoastra.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 19:50, 10 Iunie 2010
Cererea adresata ANFP-ului, in vederea obtinerii avizului va fi insotita de urmatoarele documente:
1. copie a fisei postului angajatului contractual (din care trebuie sa rezulte ca indeplineste atributii de putere publica, asa cum sunt ele definite in art. 2 din legea 188/1999, dar atentie: atributiile trebuie sa reprezinte cel putin 70% );
2.copie a diplomei de studii a angajatului.
3.copie CI;
4.un tabel din care sa rezulte: numele si prenumele persoanei in cauza, postul detinut in prezent, salariul de incadrare, functia publica propusa spre a fi ocupata prin transformare, salariul de incadrare al functiei publice respective.
5. Organigrama, statul de functii si statul de personal aprobate de consiliul local

Nota: - Copiile vor fi certificate de catre secretarul u.a.t. conform cu originalul.
- Din cererea adresata ANFP-ului trebuie sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile pentru ocuparea functiei publice

Dupa emiterea avizului ANFP, modificati organigrama prin HCL si informati primarul in vederea emiterii unei dispozitii de transformare a postului.
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare personal contractual primarii in functionari publici taut taut As dori sa stiu daca in 2010 personalul contractual din primarii pot deveni functionari publici si pasii care trebuie urmati pentru a se realiza acest lucru ... (vezi toată discuția)
Functionari publici referent agricol tinul tinul cum se poate transforma o functie publica in functie contractuala ,in administratia locala. Mai concret,cum se poate transforma referent agricol din functie ... (vezi toată discuția)
Functionar public transformat in contractual amfir amfir Am dat examen in 2006 pentru ocuparea unui post de inspector de specialitate in cadrul Serviciului voluntar pentru situatii de urgenta. Dupa examen am fost ... (vezi toată discuția)