avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformare personal contractual primarii in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformare personal contractual primarii in functionari publici

As dori sa stiu daca in 2010 personalul contractual din primarii pot deveni functionari publici si pasii care trebuie urmati pentru a se realiza acest lucru , eventual o lege sau un art. care sa specifice asta.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:00, 23 Februarie 2010
Nu exista asa ceva din cate cunosc eu.
Daca doriti ca personalul contractual sa-l treceti pe functii publice....este altceva, dar nu se transforma posturile.
In caeste conditii:
-desfiintati posturile contractuale
-infiintati noi posturi de functionari publici corespondente celor contractuale

In ambele situatii trebuie HCL si acordul ANFP
Permiteti-mi sa va contrazic: se poate! (tocmai am urmat respectiva procedura anul trecut, pentru un angajat din cadrul primariei noastre).
Se transmit la ANFp urmatoarele documente, insotite de o cerere pentru amiterea avizului favorabil traqnsformatii postului de contractual in functia publica clasa....gradul...treapta de salarizare..., in baza art. 111 din legea 188/1999:
- copie a fisei postului angajatului contractual (din care trebuie sa rezulte ca indeplineste atributii de putere publica, asa cum sunt ele definite in art. 2 din legea 188/1999);
- copie a diplomei de studii a angajatului, in care sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile pentru ocuparea functiei publice in cauza (atentie, daca a fost angajat pe studii medii si intre timp a absolvit facultatea, de ex, se trimite diploma de bacalaureat si reincadrarea se face pe o functie publica clasa III, daca nu s-a facut o eventuala promovare cat a fost contractual);
- copie CI;
- un tabel din care sa rezulte: numele si prenumele persoanei in cauza, postul detinut in prezent, salariul de incadrare, functia publica propusa spre a fi ocupata prin transformare, salariul de incadrare al functiei publice respective.
Dupa emiterea avizului ANFP, modificati organigrama prin HCL si dati dispozitie de transformare a postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru transformarea unui post contractual in functie publica Catalina Cabun Catalina Cabun Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lista a documentelor care trebuie depuse la ANFP Bucuresti pentru transformarea unui post contractual in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post de functionar contractual în functionar public? Cristina Nenciu Cristina Nenciu Buna seara, Sunt angajată intr o institutie publica din august 2017 pe funcție contractuală care este procedeul de transformare al postului în functionar ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)