avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non

Am o firma (microintreprindere) fara arierate care nu mai functioneaza din 2007. La acea vreme am disponibilizat personalul si mi-am platit toate obligatiile catre ei si catre stat.Toata aceasta perioada am platit un contabil din buzunar pentru a-mi depune la finante balante si bilanturi cu activitate zero.N-am reusit s-o radiez cand a intervenit impozitul forfetar asa ca acum am conturile blocate pentru ca am datorii cca 1600 RON.
Am mai multe intrebari:
1- ce se va intampla daca nu platesc din buzunar suma? Fiind administrator unic pot sa-mi execute bunuri proprietate personala (firma nemaiavand alte bunuri) ?
2- daca platesc suma si ajung din nou cu datoriile la zero, ce alta posibilitate ,decat formalitatile de radiere, exista? Am auzit ca daca nu mai depun declaratiile la finante o perioada imi radiaza firma automat fara alte demersuri ale mele. E adevarat ?
3- daca firma imi este radiata de finante din diferite motive (nedepunere declaratii sau alte solutii) , ce se intampla cu conturile firmei? Sunt ele radiate? Mai pot primi bani in ele? Intreb asta pentru ca sunt in litigiu cu o firma care are sa-mi plateasca niste datorii.Daca o sa castig pana la urma in instanta, mai poate aceasta firma sa-mi plateasca sumele in contul firmei mele daca aceasta a fost intre timp radiata de finante?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 09:10, 28 Ianuarie 2010
problema este ca va trebui sa achitati impozitul forfetar, in ce priveste inchiderea firmei nu se radiaza pentru nedepunere declaratii nu este adevarat , modalitatile de radiere dupa ce platiti obligatile se face bilant de lichidare si se depune la registru comertului si se lichideaza patrimoniul care a mai ramas dupa scaderea datoriilor adica capitalul firmei ce a mai ramas, daca firma este radiata nu mai puteti primi bani in cont asta e clar , nu mai puteti utiliza conturile firmei , incercati sa recuperati banii inainte de radiere sau atata vreme cat faceti formalitatile de radiere la registru pentru ca si ele dureaza , daca nu vreti sa mai aveti probleme si credeti ca va mai dura recuperarea banilor platiti datoriile la stat si bagati firma in suspendare in cazul in care nu v-ati hotarat sa radiati inca firma , pentru a nu mai plati impozite daca nu aveti activitate!
1. Momentan NU
2. Daca nu doriti radierea soc se poate suspenda pe o perioada de pana la 3 ani, dar in acest caz va trebui sa depuneti in continuarea toate declaratiile- platiti contabilul
- nu este adevarat - finantele nu va radiaza soc
3 daca nu platiti creanta la adm financiara urmatoarea etapa este blocarea conturilor , deci tot ce ve-ti incasa se vor duce la buget
Daca lichidati soc se poate mentiona ca dvs ca asociat preluati debitul de la soc si astfel deveniti creditorul soc de la care aveti de incasat bani
Multumesc pentru raspunsuri pertinente!
Mai am 2 intrebari:
1- Daca platesc datoriile acumulate din impozitul forfetar, apoi depun documentele de radiere este obligatoriu un control de fond al finantelor pentru incheierea radierii sau se face radierea pur si simplu dupa ce mi-am platit toate obligatiile catre finante?
2-Ce se intampla cu contul bancar in momentul radierii? Dar in cazul suspendarii pe max 3 ani?Mai trebuie sa platesc comisionul de administrare sau pur si simplu contul este desfiintat.
1 ) se face radierea pur si simplu , fara control de fond si nu este nevoie de lichidator
2)
Ce se intampla cu contul bancar in momentul radierii?

Se inchide

Dar in cazul suspendarii pe max 3 ani?
- Banca isi preia comisionul de administrare chiar daca nu aveti operatii .

Adrian Stoica a spus :
Daca nu doriti radierea soc se poate suspenda pe o perioada de pana la 3 ani, dar in acest caz va trebui sa depuneti in continuarea toate declaratiile- platiti contabilul.....................


Daca aplica regimul derogatoriu - scutire de la depunerea declaratiilor, nu va avea nevoie de contabil decat pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare semestriale si anuale
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
alcibiade, utilizator
Va trebuie de la Adm financiara un Certificat de atestare fiscala - fara datorii !!
2-Ce se intampla cu contul bancar in momentul radierii? Dar in cazul suspendarii pe max 3 ani?Mai trebuie sa platesc comisionul de administrare sau pur si simplu contul este desfiintat.

In ambele cazuri va trebui sa inchideti contul
De la sine nu se intampla nimic.
pentru alcibiade
Daca aplica regimul derogatoriu - scutire de la depunerea declaratiilor, nu va avea nevoie de contabil decat pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare semestriale si anuale

Cititi cu atentie intrebarea utilizatorului deoarece Regimul derogatoriu nu se aplica pt societatile care au datorii cum este speta prezentata

Alte discuții în legătură

Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate cu datorii nedeclarate biaioana biaioana Buna ziua, In cazul unei soc com cu un singur asociat procedura de dizolvare pare a fi simpla, se completeaza o cerere, se duce un certificat fiscal de la Adm ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la 30.04.2009 plateste impozit forfetar? kleytos kleytos un SRL a depus la ORC o hotarare a adunarii generale (asociat uniuc) privind dizolvarea. asta s-a intamplat inainte de introducerea impozitului minim. la ... (vezi toată discuția)