am o intrebare referitor la sursa de youtube.com..in momentul in care se publica pe un post tv ceva anume specificandu-se sursa de unde au filmuletul respectiv youtube cer acordul pentru a publica acel filmulet?sau e suficient ca se specifica sursa?
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 8 / 1996 actualizata, a drepturilor de autor, art. 4, alin.(2), art.7 si art. 33, alin.( 1) si alin. (4), este suficient sa specificati sursa.
" Art. 33
.......................................................................................................................................... (4) In toate cazurile prevazute la alin. (1) lit. b), c), e), f), i) si la alin. (2) trebuie sa se mentioneze sursa si numele autorului, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste a fi imposibil; in cazul operelor de arta plastica, fotografica sau de arhitectura trebuie sa se mentioneze si locul unde se gaseste originalul."
Cu stima !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drept autor-slide show
csizs
Cum pot folosi o imagine de pe net pentru un slide show, in situatia in care nu am acordul autorului si nu stiu(nu am timp) sa cer permisiunea de a folosi ... (vezi toată discuția)