avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cand la TV se difuzeaza un videoclip preluat de pe ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cand la TV se difuzeaza un videoclip preluat de pe youtube se cere acordul autorului?

am o intrebare referitor la sursa de youtube.com..in momentul in care se publica pe un post tv ceva anume specificandu-se sursa de unde au filmuletul respectiv youtube cer acordul pentru a publica acel filmulet?sau e suficient ca se specifica sursa?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:12, 11 Iunie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 8 / 1996 actualizata, a drepturilor de autor, art. 4, alin.(2), art.7 si art. 33, alin.( 1) si alin. (4), este suficient sa specificati sursa.
" Art. 33
..........................................................................................................................................
(4) In toate cazurile prevazute la alin. (1) lit. b), c), e), f), i) si la alin. (2) trebuie sa se mentioneze sursa si numele autorului, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste a fi imposibil; in cazul operelor de arta plastica, fotografica sau de arhitectura trebuie sa se mentioneze si locul unde se gaseste originalul."
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept autor-slide show csizs csizs Cum pot folosi o imagine de pe net pentru un slide show, in situatia in care nu am acordul autorului si nu stiu(nu am timp) sa cer permisiunea de a folosi ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 651/ 12.02.2013 privind drepturile de autor POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Decizia ICCJ nr. 651/ 12.02.2013. Imagini preluate de pe un site de internet, fără acordul autorului și fără indicarea sursei. 11 august 2014 | ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru imagini preluate din surse diverse bogdan_bn bogdan_bn Buna, Am un site de prezentare in domeniul arhitecturii si doresc sa incarc cateva imagini preluate...., daca scriu susra si autorul este in regula? sau am ... (vezi toată discuția)