avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de risc

va rog sa-mi spuneti cum pot obtine eliminarea comisionului de risc dintr-un contract de credit.
Am un credit imobiliar din 2007 la Volksbank cu un comision de risc foarte, foarte mare
Multumesc

Cel mai recent răspuns: cristian_pp , utilizator 16:00, 10 Iunie 2010
daca nu se poate renegocia contractul, atunci cautati sa il achitati anticipat cu alt credit la alta banca
atata timp cat acel comision axista in contract, iar contractul a fost semnat de dumnaevoastra inseamna ca ati laut la cunostinta existenta sa, deci nu puteti decat sa refinantati creditul , ceea ce implica reevaluarea imobilului adus garantie costuri su radierea ipotecii vechi si instituirea unei ipoteci noi. va sfatuiesc daca recurgeti la refinantare sa asteptati pana la 1 iulie, bancile sunt obligate fie sa elimine comisionul de plata anticipata fie sa il stabileasca la maxim 1%(Guvernul a aprobat miercuri o OUG care prevede aceste lucruri)
Si eu am un asemenea credit ipotecar de la Volksbank si doresc eliminarea lui considerand-o abuziva.
Vreau sa fac urmatoarele precizari din contract pentru a vedea clar datele problemei.
In conditiile generale ale contractului de credit este mentionat comisionul de risc in felul urmator:

Pentru punerea la dispozitie a creditului Imprumutatul poate datora Bancii un comision de risc, aplicat la valoarea creditului tras, care se plateste lunar in primele 12 luni ale perioadei de credit;modul de calcul si scadenta/scadentele platii acestuia se stabilesc in Conditiile speciale; in cazul in care, in primul an de derulare a Conventiei de credit(primele 12 luni) exista intarzieri la plata ratelor scadente, Banca poate decide, de la caz la caz, perceperea comisionului de risc si in cel de al doilea an(urmatoarele 12 luni)


In conditiile speciale ale contractului de credit:
Comision de risc: 0.1% aplicat la soldul creditului, platibil lunar in zile de scadenta, pe toata perioada de derulare a prezentei Conventii de credit.


Dupa parerea mea clauza din conditiile speciale nu poate stabili durata de aplicare a acestui comision deoarece aceasta este stabilita in conditiile generale.

Intreaga depreciere a cursului valutar a fost suportata de mine (creditul fiind in CHF deprecierea este de peste 50% fata de cand am luat creditul in 2007), ratele mi le-am achitat la timp,apartamentul este ipotecat si asigurat in favoarea bancii. Asa ca nu vad riscul suportat de banca, in afara de faptul ca m-a imprumutat, insa pentru care incaseaza dobanda. Ca sa nu mai zic, recent banca doreste sa faca reevaluarea si nu este exclus pentru a cere garantii suplimentare

Astept parerile specialistilor, eventual caut avocat care sa ma reprezinte in instanta pentru aceasta speta.

Multumesc mult


Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
cristian_pp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc credit ipotecar banca cristian_pp cristian_pp Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au ... (vezi toată discuția)
Oprire plata comision de administrare credit c0sminc00l c0sminc00l Buna ziua, am un imprumut in Franci Elvetieni la banca Volksbank cu apartamentul ipotecat pe 25 de ani rata pe luna este in medie 270 CHF dintre care 70CHF ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu banca Simona Heda Simona Heda Am contractat un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara in anul 2007. Am citeva nelamuriri intrucit: 1.in contractul incheitat cu Volksbank se ... (vezi toată discuția)