avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit orc sau administratie financiara ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

orc sau administratie financiara ?

Buna ziua,
Cand s-a introdus forfetarul ,eu cu o societate care n-a functionat niciodata am intentionat sa depun declaratia 100 in iulie 2009 tot pe 0 insa cei de la finante nu mi-au acceptat-o asa ca, nu am mai depus-o deloc.In octombrie 2009 am suspendat societatea la ORC Tulcea( societatea fiind in Babadag de Tulcea) si nu am mai depus la Babadag nimic.Am continuat sa depun declaratie pe proprie raspundere de inactivitate pt exercitiul fin. 2009 tot la ORC Tulcea insa acea declaratie 100 nu am mai depus-o si nimeni nu m-a intrebat nimic.
Ce trebuia sa fac - sa fi dus si la BABADAG acel certificat constatator prin care se atesta suspendarea societatii si sa fi facut cerere de derogare pt scutirea de declaratie 100 ?
N-am facut nimic din toate astea, care este primul pas cu care sa incep in ce grad de ilegalitate ma aflu?
Acea declaratie de inactivitate ( la 6 luni), acum in iulie, trebuie s-o depun tot la ORC Tulcea sau la Babadag?
Trebuie sa platesc vreo amenda pt nedepunerea decl. 100 cu impozitul forfetar de la vremea respectiva ?
Mentionez ca nu am contabil si am crezut c-o sa ma descurc,fiind pe 0, insa am intrat intr-un hatis. Va rog din suflet lamuriti-ma caci mi-e teama de amenda si nu stiu cum sa actionez.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 15:43, 11 Iunie 2010
Prima data mergeti cu acel certificat constatator de la ORC la Administratia financiara unde apartineti-cred ca Babadag la care anexati o cerere pentru a depune regimul derogatoriu.
S-ar putea sa trebuiasca sa depuneti decl 100 pe trim. 2+3 cu forfetarul,,apoi decl 101 pe 2009 ,sa platiti si vedeti ce mai primiti(amenda sau avertisment):D
Pe 2010 la fel veti avea niste decl. de depus si plati..
Deci Urgent cu regimul derogatoriu...la Administeatia financiara..

A. Acordarea regimului de declarare derogatoriu
1. În caz de inactivitate temporară, pentru perioade mai mari de 12 luni, dar nu mai mult de 3 ani consecutivi, precum şi în cazul obligaţiilor de declarare a unor venituri care, potrivit legii, sunt scutite la plata impozitului pe venit depunerea declaraţiilor fiscale poate fi făcută conform unui regim de declarare derogatoriu.
2. Regimul de declarare derogatoriu se solicită de plătitorii de impozite şi taxe la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al acestora, prin depunerea unei cereri.
3. Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu contribuabilii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
a) să nu figureze, la data aprobării cererii, cu obligaţii fiscale restante către bugetul general consolidat;
b) să nu desfăşoare nici un fel de activitate;
c) să nu obţină venituri din exploatare, venituri financiare şi/sau venituri excepţionale;
d) să nu dispună de personal angajat şi să nu plătească venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului;
e) să nu fie în curs de soluţionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor;
f) să nu fie în curs de derulare un control fiscal.
4. Organul fiscal va soluţiona cererea în termen de 30 de zile de la data depunerii şi va comunica în scris plătitorului atât perioada pentru care regimul de declarare derogatoriu a fost aprobat, cât şi condiţiile în care acesta a fost aprobat.
Organul fiscal care soluţionează cererea va condiţiona aprobarea acesteia de îndeplinirea obligaţiilor rezultate din evidenţa fiscală a plătitorului.
Cererea poate fi respinsă în cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la pct. 3 sau când organul fiscal consideră, motivat, că acordarea regimului de declarare derogatoriu solicitat poate conduce la apariţia unor cazuri de evaziune fiscală.
5. Pe perioada de aplicare a regimului de declarare derogatoriu organul fiscal poate face oricând cercetări privind respectarea condiţiilor prevăzute la pct. 3.
În situaţia în care în perioada aprobată pentru aplicarea regimului de declarare derogatoriu organul fiscal constată neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la pct. 3, contribuabilul va fi supus controlului inopinat, potrivit prevederilor art. 94 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
6. Obligaţiile de declarare aferente activităţii desfăşurate anterior perioadei de aplicare a regimului de declarare derogatoriu se menţin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate firma suspendata DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Am si eu o intrebare.O firma suspendata mai are nevoie sa depuna bilanturi? Contabilul firmei ar trebui sa stie asta? (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)