avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Decizie CNSC
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Decizie CNSC

Buna ziua,
1.Am primit decizia CNSC ca fiind admisa contestatia (eu fiind AC). Care sunt pasii? Presupun ca trebuie sa transmit tuturor ofertantilor participanti la ac. licitatie (cerere de oferta offline) decizia, tinand cont ca suntem obligati sa reevaluam ofertele si sa refacem Raportul procedurii. In cat timp trebuie transmisa decizia? e un termen?
2. Pot sa anulez cumva aceasta licitatie? As prefera sa o iau de la capat cu licitatia deoarece s-au facut mici greseli in Fisa de date a achizitiei si ne cam tine in loc.
Cel mai recent răspuns: ContSters15910 , utilizator 17:30, 18 Iunie 2010
Ati primit ca s-a admis contestatia respectiva dar vi s-a trimis si ce sa remediati? In general, acum contestatia unui ofertant nu obliga AC sa intrerupa sau sa anuleze licitatia respectiva, ci doar sa remedieze acele mici greseli de care ati mentionat si dvs prin expedierea de clarificari la oferta respectiva. Doar dupa ce s-a deschis licitatia si s-a stabilit si ofertantul castigator si inca nu aveti raspunsul CNSC la contestatia respectiva treb sa asteptati pana sa incheiati contractul cu respectivul . Eventual decalati si termenul de depunere a ofertelor ptr ca participantii sa aiba timp sa -si faca modificarile respective.
Informezi in scris toti operatorii economici participanti la procedura, anexand decizia CNSC. ...termenul ... 1 zi lucratoare - maxim trei zile lucratoare de la data comunicarii.Te vei conforma si vei preciza in adresa de comunicare masurile pe care le luati in calitate de Autoritate Contractanta,respectiv reluarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor, urmând să efectueze evaluarea fiecărei oferte în parte, intocmirea raportului procedurii si comunicarea rezultatului procedurii, in termenul precizat de CNSC, in caz contrar conform art. 280 alin. (2) din OUG nr. 34/2006 o sa va pomeniti cu o amenda. Soliciti operatorilor economici să precizeze dacă susţin 1. prelungirea valabilităţii ofertei financiare până la data de ......... şi 2. prelungirea garanţiei de participare până la data de .....Le dai termen limita de prezentare a acestor doc, nu mai putin de 3 zile lucratoare.....conform dispoziţiilor art. 6 alin. 2 din Hotărârea de Guvern nr. 925/2006, cu modificările şi completările ulterioare “perioada de valabilitate a ofertelor, prevăzută în anunţul/invitaţia de participare şi în documentaţia de atribuire, trebuie să fie stabilită astfel încât să se întindă până la momentul încheierii contractului/acordului-cadru. Atunci când stabileşte perioada de valabilitate a ofertelor, autoritatea contractantă va lua în considerare estimările privind perioada necesară pentru analiza şi evaluarea ofertelor, perioada necesară pentru verificările legate de aceste activităţi, precum şi perioada legală prevăzută pentru rezolvarea eventualelor contestaţii. Fără a afecta prevederile art. 93 alin. (3) şi asumându-şi implicaţiile prevederilor art. 97 alin. (4) lit. b), autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita prelungirea valabilităţii ofertelor, precum şi, după caz, a garanţiei de participare, în situaţii excepţionale care impun o astfel de prelungire”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen declarare castigator madairina madairina As dori sa stiu care este termenul legal in care autoritatea contractanta trebuie sa anunte castigatorul la o cerere de oferta si ce se intampla daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie depusa de ofertant sarm07opr sarm07opr Daca un ofertant depune contestatie la autoritatea contractanta, in termen de o zi lucratoare trebuiesc instiintati toti ceilalti participanti la ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)