avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

am nevoie de avocat?
suntem casatoriti de 8 ani,nu avem copii.
nu ne mai intelegem din cauza ca zilnic consuma alcool (de 2-3 ani).
toate bunurile comune sunt inca neachitate,inclusiv casa este ipotecata.
as vrea sa stiu cat dureaza un astfel de divort si ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:15, 11 Iunie 2010
Concret, casatorie incheiata acum 8 ani din care nu au rezultat copii minori.
In speta, avem un divort consensual cand partile sunt casatorite de mai bine de un an si nu au copii minori rezultati din casatoria lor. Astfel, va recomand - pentru scutirea unor cheltuieli inutile - sa depuneti personal o actiune de divort prin consens, semnata de ambii soti, iar la primul termen de judecata sa va prezentati ambii soti si sa insistati in cererea de divort astfel ca instanta va lua act de aceasta pozitie a partilor si, fiind incidente dispozitiile art. 38 alin. 2 Codul familiei, va pronunta o hotarare de divort consensual fara sa mai administreze probe.
Dupa pronuntarea divortului si ramanerea hotararii irevocabila, veti face partajul pentru care va recomand angajarea unui avocat care sa va asiste fie:
- la notar, in cazul partajului voluntar, pentru a va redacta tranzactia;
- in fata instantei, pentru redactarea actiunii si a tranzactiei, dupa caz, sau asistarea/reprezentarea in fata instantei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Divort de comun acord lucy_82 lucy_82 Suntem casatoriti de 2 ani si ne-am hotarat sa ne despartim.Vrem s-o facem repede, fara scandal si fara avocat.Ne-am decis si in privinta bunurilor: el ramane ... (vezi toată discuția)