avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:10, 9 Mai 2010
Nu este nicio problema, insa invoiala cu privire la impartirea bunurilor trebuie incuviintata de catre instanta de judecata.
Divortul si partajul sunt doua lucruri diferite.Puteti divorta si in cadrul aceluias proces ,solicitati si partajarea bunurilor comune.Puteti incheia o tranzactie si totul va fi perfect si elegant pt ambii soti!=D>
Nu are nicio legatura divortul cu partajul in afara faptului ca partajul poate fi introdus odata cu actiunea de divort sau ulterior.
Faptul ca divortati nu are nicio inraurire asupra modului de impartire al bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.
Daca va intelegeti cu sotia si in ceea ce priveste modalitatea de impartire a bunurilor comune, veti depune odata cu actiunea de divort si cerere de partaj la care veti atasa o tranzactie prin care sotii arata care sunt bunurile comune, care este valoarea acestora si modul de impartire al acestora, in natura ambilor cu sau fara plata unei sulte si veti solicita instantei sa ia act de tranzactie si sa pronunte o hotarare de expedient in ceea ce priveste partajul. Daca tranzactia se va depune pana la prima zi de infatisare nu veti mai achita taxele de timbru aferente.
Va recomand angajarea unui avocat/mediator pentru redactarea tranzactiei deoarece aceasta trebuie sa indeplineasca anumite conditii. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil,partaj conventional lupas  alexandra lupas alexandra am convenit cu sotul sa ne despartim civilizat iar partajul bunurilor dobandite impreuna sa-l facem in sensul pastrarii de catre el a suprafetei de teren,a ... (vezi toată discuția)
Partaj divorÞ IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Bună ziua, 1.În situaţia în care soţii hotărăsc de comun acord să divorţeze pe cale amiabilă, bunurile dobândite în comun în perioada ... (vezi toată discuția)
Divort crazykinezu crazykinezu Ma gandesc sa divortez si eu dupa 1 an si ceva de casatorie , motivele nu vi le spun acum. Ma intereseaza altceva avem o casa cu 50% - 50% drept comun care e ... (vezi toată discuția)