Mi s-a spus de la primarie ca pot inalta un gard (din plase sarma sustinute de tevi) existent intre proprietati, numai cu autorizatie.
Ca sa fac autorizatie pentru inaltare gard imi cere sa fac intabulare + cadastru la casa+teren.:O
Totodata imi spun ca daca am acordul vecinului nu mai am nevoie de autorizatie. Sincer eu nu vad legatura.
Acesta nu va fi niciodata de acord. Chiar daca as avea acordul, pot inalta gardul fara autorizatie? Ma gandesc la varianta ca il fac asa fara acte, doar cu acordul lui, pe cheltuiala mea si apoi poate sa ma reclame ca nu am autorizatie la el si n-am rezolvat nimic.
Am gasit in legea 50/91 art.11 aln.(1) pct.a) faptul ca pot executa fara autozizatie atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate ;
Dar nu am gasit nicaieri ca daca am acordul vecinului nu mai am nevoie de autorizatie?
Si de ce pentru autorizatia gardului am nevoie de intabulare+cadastru la casa+teren?
Sau daca fac autorizatie pt inaltare el va avea vreun drept asupra zidului comun in situatia in care nu vrea sa plateasca jumatate din cheltuieli (precizez ca are portile si garajul sprijinite de zidul comun)?
Va rog, ma puteti lamuri ?:">
desigur, e la ei...nu-i la noi
nu ne intereseaza cate garduri paralele sau perpendiculare sau ..altfel...isi face vecinul...atata vreme cat proprietatea nu ne este violata
Eu doar am povestit ce mi s-a intimplat mie, situatia prin care am trecut eu.
Ca nici in ziua de azi nu sint impacata cu gardul ala si ca ma deranjeaza ff tare, e alta poveste.
Gard comun
PAUER
EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)