avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie mijloc . transport de la persoana fizica?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie mijloc . transport de la persoana fizica?

buna ziua, un cabinet al unui medic de familie poate achizitiona un autoturism de la o pers. fizica?
in ce baza? contract de vanzare cumparare?
in registrul de incasari si plati ce se trece , doar amortizarea lunara?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:11, 13 Iunie 2010
51. Orice sumă plătită, respectiv încasată, în numerar sau prin bancă se va înregistra în mod obligatoriu, cronologic, în Registrul-jurnal de încasări şi plăţi (cod 14-1-1/b).

Cheltuielile deductibile plafonat se stabilesc astfel încât la sfârşitul anului fiscal să se încadreze în prevederile legale.

52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, se scad cheltuielile cu amortizarea fiscală a bunurilor şi drepturilor, evidenţiate în Fişa pentru operaţiuni diverse, şi totalul sumelor plătite, evidenţiate în col. 7, respectiv 8, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, şi se adună sumele plătite pentru cumpărarea bunurilor amortizabile şi totalul cheltuielilor nedeductibile, care se preia din centralizatorul cheltuielilor nedeductibile, acest centralizator întocmindu-se cu ajutorul unui document cumulativ.

Intradevar , asa scrie in aceste articole @mayer si multumesc pentru interventie ., dar eu personal , in practica , fac abstractie de ele .
Cred ca ar trebui up-datat acest omef 1040 care e depasit in unele situatii , cum este si cea de care discutam noi acum.
Pe o parte se scade suma , desi , uitati sunt situatii cand pfa nu are disponibil pentru o astfel de achizitie dar nimeni nu interzice achizitia din bani personali , pe alta parte se aduna dar dupa aceaa se scade doar cheltuiala deductibila .
E cam pe dos ; acest registru de la partida simpla se doreste a impaca si capra si varza , adica sa fie si registru pentru bani , si registru pentru determinarea bazei impozabile in conditiile in care aceste doua aspecte sunt diferite .
Sunt de acord in totalitate cu cele spuse de dvs si daca as putea as lasa repetenti pe toti cei care emit asemenea acte alambicate, fara nicio logica si culmea pentru operatii aritmetice extrem de simple.
Sigur ca practica dvs este acceptata (si eu sar peste anumite prevederi fara a afecta rezultatul desigur) insa voiam doar ca initiatorul subiectului sa fie in cunostinta de cauza si mai ales daca daca se hotaraste pentru una din variante sa mearga numai pe ea, ca altfel se incurca putin lucrurile ( cazul meu cel putin) dar asta depinde si cat de "stufoasa" este activitatea fiecaruia si intradevar a merge doar pe litera acestui 1040 presupune si etape sufocante pentru lucruri de importanta minima.
Foarte buna observatia, un up_date ar fi minunat, cine insa ? sau mai bine zis are cine ? imi pun aceasta intrebare parafrazand din celebrul matematician rus Cebasev, care inainte de a cauta solutiile unei probleme, verifica mai intai daca problema are solutii sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
mayer, utilizator
mayer a scris:

insa voiam doar ca initiatorul subiectului sa fie in cunostinta de cauza si mai ales daca daca se hotaraste pentru una din variante sa mearga numai pe ea



da, aveti dreptate ; mea culpa pentru ca am omis litera legii si inca o data multumiri pentru interventie .
O zi excelenta sa aveti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Venit net liliigretz liliigretz VA ROG, un IF cum calculez venitul net? prima varianata: stoc la 31,12,2010 - pret achizitie 12360 stoc la 31,12,2010 - pret vanzare ... (vezi toată discuția)
Cum ma inregistrez? mmanu mmanu buna ziua am achizitionat un monitor pt calculator valoare cu tva 2023 iar valoare fara tva 1700 lei eu ma gandesc ca este obiect de inventar pentru ca ... (vezi toată discuția)