avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... delegare atributii functie conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

delegare atributii functie conducere

In anul 1997 am absolvit Colegiul administratie locala /secretariat ( SSD) angajandu-ma la Primarie in fct. de ref. de specialitate in cadrul compartimentului relatii cu publicul.In anul 2004 am absolvit Fac. de drept fiind reincadrata in fct. de consilier in cadrul aceluiasi compartiment,primind si alte atributii de asistenta sociala..Mentionez ca din luna dec. 2004-noib.2006 am fost in concediu de crestere copil.Iar din luna febr. anul curent mi s-au delegat atributiile fct. de secretar ca urmare a pensionarii acestuia.
Cum as putea beneficia de salariu pt. aceasta fct. ( neavand vechimea de 5 ani datorita C.I.C .,nu exista vreo derogare de la vechimea in specialitate. Mentionez ca e primarie de oras nu comuna.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
alexandru2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandru2004 , utilizator 15:12, 14 Iunie 2010
dvs. nu puteti beneficia de salariul secretarului , pentru simplu motiv ca, neavand 5 ani vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice, nu puteti fi promovat temporar pentru exercitarea functiei publice de conducere.
din pacate, derogare de vechime nu exista.
:)
Deci, parerea mea, este sa-l informati pe primar, cu privire la ilegalitatea comisa, si sa-i solicitati revocarea dispozitiei prin care ati fost promovat temporar in functia publica de conducere de secretar u.a.t.
Altfel.... va puteti trezi cu dispozitia anulata de instanta de contencios, ceea ce, nu-i deloc palpitant. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
Ilegalitate comisa nu cred ca e , eu fiind singura cu studii juridice din institutie ,iar potrivit art. 91 ,alin 3 din Lg. 188 /99 privind Statutul functionarilor pb ( R2). care prevede posibilitatea mutarii temporare pe o fct. pb.,dar cu pastrarea salariului pt. vechea functie..
Ce parere aveti de asta.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
alexandru2004, utilizator
legea nr. 188/1999
"ART. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are în cazierul administrativ sancţiuni disciplinare neradiate în condiţiile prezentei legi."
Cred ca v-am spus tot. :)
La promovare pe fct. aveti dreptate dar la mutarea temporara.......
stimata d-na. fct. public de conducere :)
art. 91 alin. (3) din legea nr. 188/1999, invocat de dvs. , prevede :
"Art.91
(3) În cazul înalţilor funcţionari publici, mutarea definitivă se poate dispune de persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică, la solicitarea justificată a înaltului funcţionar public şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care se găseşte funcţia publică vacantă pe care urmează a fi mutat definitiv, cu îndeplinirea condiţiilor de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute pentru funcţia publică respectivă."
Nu ati pomenit ca sunteti inalt functionar public... deci, in cel mai bun caz, ati facut o confuzie.
Pe de alta parte, in calitate de functionar public, ba si cu pretentii de functie publica de conducere, ar trebui sa stiti statutul functionarului public, si noaptea in somn.
Mutarea definitiva sau temporara, se realizeaza astfel :
" ART. 91
(1) Mutarea pe o altă funcţie publică din cadrul autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă sau temporară.
(2) Mutarea definitivă pe o altă funcţie publică vacantă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului. În acest caz este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului;
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale."
De unde deducem ca, dvs. ati putea fi numita, din functia publica de conducere de secretar u.a.t., in functia publica de conducere de secretar u.a.t.
Cum functia publica de conducere de secretar u.a.t., este unica la nivelul unei unitati administrativ-teritoariale...deduc ca, nu se poate face mutarea, pentru simplul fapt ca nu detineti acea functie publica de conducere.
Celelalte ipoteze,( functii publice superioare, sau functii corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici) se exclud, dat fiind lipsa vechimii in specialitatea studiilor.
Astfel, ramane ca unica varianta, "exercitarea cu caracter termporar a unei functii publice de conducere" care se realizeaza prin promovarea temporara a unui functionar public, care indeplineste conditiile de studii si de vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii cu caracter temporar a functiei publice de conducere.Ceea ce, nu e cazul dvs. :)

Alte discuții în legătură

Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)
Angajari - functionar public danaoli danaoli Sunt angajata la primarie de 5 ani pe post de inspector protectie civila dar prin dispozitia primarului am in atributii tot ce tine de asistenta sociala.Am ... (vezi toată discuția)
Numire functionar floriana.muc floriana.muc numirea unui functionar printr-o dispozitie a directorului cu art 100/ 188/1999 , intr un alt compartiment datorita reorganizarii ,fara acordul salariatului ... (vezi toată discuția)