avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... angajari - functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

angajari - functionar public

Sunt angajata la primarie de 5 ani pe post de inspector protectie civila dar prin dispozitia primarului am in atributii tot ce tine de asistenta sociala.Am absolvit Facultatea de stiinte juridice si administrative si recent un curs de asistenta sociala.Sunt inscrisa in Colegiul National al Asistentilor Sociali.Este necesar sa sustin un concurs pentru a ocupa postul de asistent social la Primarie sau pot trece de la un post la altul doar prin dispozitia primarului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 10:09, 23 Februarie 2010
in momentul asta nu se pot face angajari in primarii,singura varianta este prin dispozitia primarului sa te mute unde are nevoie daca ai pregatirea necesara.
Puteti fi mutata, definitiv sau temporar, in cadrul altui compartiment, in urmatoarele conditii:
legea nr.188/1999
"ART. 91
(1) Mutarea pe o altă funcţie publică din cadrul autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă sau temporară.
(2) Mutarea definitivă pe o altă funcţie publică vacantă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului. În acest caz este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului;
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale."
Daca va ganditi ca, in urma absolvirii unei forme de invatamant superior, puteti fi mutata in cadrul altui compartiment, pe o functie publica superioara....nici gand, trebuie examen de recrutare sau de promovare in clasa. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)