Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 4798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Refuzul functionarului public de a pune in executare o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Refuzul functionarului public de a pune in executare o hotarare definitiva

Buna ziua,
Va rog sa-mi indicati procedura si temeiul legal pentru a cere in instanta (penal ? conencios ?) sanctionarea unui primar de sector care de 2 ani refuza sa puna in aplicare o hotarare civila definitiva si irevocabila (obligatia de a face) pronuntata in anul 2007, hotarare privitoare la desfiintarea/demolarea fara autorizatie a unor elemente de constructie (ziduri portante la parter comercial) dintr-un imobil, solutia dispusa de instanta de fond fiind obligarea paratului la readucerea constructiei la starea ei anterioară efectuarii lucrărilor realizate în mod nelegal.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
legalmgm, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:37, 14 Iunie 2010
Parerea mea este sa sesizati parchetul. :)
Sesizati parchetul, puteti introduce si o actiune in civil pe obligatia de a face si, neaparat, o cerere catre CEDO. Aveti mai jos o speta similara cu cea a dvs. in care o institutie a statului refuza sa execute o hotarare judecatoreasca:
[ link extern ]
Multumesc pentru sugestii.
Dar o actiune in contencios .. ?
Nu , contencios nu merge, pentru ca, in instanta de contencios, se solutioneaza numai litigii referitoare la cereri, acte administrative nelegale, etc.
legea nr. 554/2004
"Art.1
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
(2) Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.":)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)