avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit teren persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit teren persoane fizice

Cu ce data se impune ( pt plata impozitului) un teren obtinut( ca persoana fizica) prin hotarare judecatoreasca? Cu data hotararii sau cu data la care a devenit definitiva si irevocabila? As dori sa mi se spuna actul legislativ ce prevede acest lucru.
Multumesc pt raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: valeriaconstantinescu , utilizator 10:02, 23 Mai 2007
Art. 77 indice 1 alin. 6: In cazul in care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembramintelor acestuia, pentru situatiile prevazute la alin. (1) si (3), se va realiza printr-o hotarare judecatoreasca, impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se va calcula si se va incasa de catre instantele judecatoresti la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.

iata ce spun si alin (1) si (3):
(1) La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.

(3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozitul prevazut la alin. (1), daca succesiunea este dezbatuta si finalizata in termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale in termenul prevazut mai sus, mostenitorii datoreaza un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

Atentie!! Eu am codul fiscal actualizat pana la 01.01.2007. Pentru orice eventualitate, verifica daca s-a modificat ceva ;);)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean german mosteneste in romania Danina64 Danina64 Buna ziua. Am nevoie de ajutorul Dvs. Eu, cetateanca germana, locuind in Germania primesc o garsoniera de lamatusa mea care a decedat ca mostenire. Eu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare apartament ccflor ccflor Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Am primit prin donatie un apartament de la parinti (in loc Craiova, in anul 2007). Doresc sa il vind pentru a cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe transfer de proprietate ? AndiDim AndiDim caz concret : Bunicul meu a decedat in 2008. Mostenitoarele, mama mea si sora ei au acceptat si deschis succesiunea in 2009. A fost impartita toata masa ... (vezi toată discuția)