avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... contract servicii constructii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

contract servicii constructii

In cazul in care o firma de constructii iti efectueaza lucrari cu mari defectiuni pe care le observi in timp de ex::ploua pe la acoperis iti cade tencuiala etc lucrarea nu e terminata si ai contract cu ei de prestari servicii cu garantie a lucrarii de 5 ani ce faci?Bineinteles ca banii sant dati cu chitanta si factura.in factura scriind servicii.
Cel mai recent răspuns: silvia0152 , utilizator 13:07, 20 Iunie 2010
daca nu ati sesizat primaria sau inspectoratul pentru constructii care pot stabili calitatea lucrarii la receptionarea acesteia trebuie sa efectuati o expertiza a lucrarilor extrajudiciara sau judiciara (daca porniti proces)...
nu cred ca primaria are vreo calitate aici pt ca e contract de reparatii care nu necesita autorizatie.MULTUMESC!
silvia0152 a scris:
nu cred ca primaria are vreo calitate aici pt ca e contract de reparatii care nu necesita autorizatie.MULTUMESC!

Asa este.
Primaria nu are nimic a face in speta.
Dar Dvs. nu aveti un "Diriginte de santier" ?
vezi:
- Legea nr. 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea în construcţii
- Legea 261 din 7 iulie 2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii Publicat in Monitorul Oficial 493 din 16 iulie 2009 (M. Of. 493/2009);
- HG Nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora publicata in M.OF. nr. 193 din 28 iulie 1994.


multumesc!
Chiar si cu diriginte de santier exista posibilitatea ca firma sa nu remedieze reparatiile.
Sfatul meu este sa apelati la un avocat care sa ii citeze la o conciliere ( sau sa apelati la un mediator autorizat care sa incerce o mediere intre firma de constructii ca prestator si dvs ca beneficiar) si , in cazul in care nu se ajunge la nici un rezultat sa ii dati in judecata!
In cazul in care doriti sa mergeti pe latura penala , puteti face plangere penala pentru inselaciune(art.215 Cod Penal) in sensul ca v-au pacalit spunand ca vor efectua lucrari de calitate (conform contractului) si au efectuat lucrari de proasta calitate sau cu materiale proaste.
Succes!

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie 2 suspectul suspectul Din necesitatea de a imi elibera garajul am cumparat niste profile metalice subtiri si am construit un schelet metalic cu gandul sa il imbrac in nylon (un ... (vezi toată discuția)
Expert evaluator obligatoriu? swef swef Buna ziua .Ma numesc popescu m si am ridicat o casa in regie proprie. La receptie am constatat ca toate procesele verbale incheiate pe parcursul lucrarii de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri! Hercule36 Hercule36 Va rog, daca puteti sa ma ajutati in cateva probleme: - cine poate fi diriginte de santier? (e o persoana autorizata sau pur si simplu se numeste printr-o ... (vezi toată discuția)