avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie fara autorizatie 2
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie fara autorizatie 2

Din necesitatea de a imi elibera garajul am cumparat niste profile metalice subtiri si am construit un schelet metalic cu gandul sa il imbrac in nylon (un profil de 20-25kg in total fara fundatie sau vreo ancorare). In timp ce construiam, un vecin prietenos, vizibil deranjat de zgomotul produs de aparatul de taiat, a inceput sa ma intrebe de autorizatia de constructie si sa ma ameninte cu reclamatii.
In cazul in care primesc o reclamatie am vreo solutie sa scap fara amenda si eventual fara sa fiu obligat sa distrug profilul respectiv ?
Cel mai recent răspuns: suspectul , utilizator 12:01, 24 Februarie 2014
Structura metalica este ridicata in proprietatea dv ?
Buna ziua,

Construcţii cu caracter provizoriu
Construcţiile autorizate ca atare, indiferent de natura materialelor utilizate, care, prin specificul funcţiunii adăpostite ori datorită cerinţelor urbanistice impuse de autoritatea publică, au o durată de existenţă limitată, precizată şi prin autorizaţia de construire.
De regulă, construcţiile cu caracter provizoriu se realizează din materiale şi alcătuiri care permit demontarea rapidă în vederea aducerii terenului la starea iniţială (confecţii metalice, piese de cherestea, materiale plastice ori altele asemenea) şi sunt de dimensiuni reduse. Din categoria construcţiilor cu caracter provizoriu fac parte: chioşcuri, tonete, cabine, locuri de expunere situate pe căile şi în spaţiile publice, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, copertine, pergole ori altele asemenea. În sensul prezentei legi realizarea construcţiilor provizorii se autorizează în aceleaşi condiţii în care se autorizează construcţiile definitive.


vezi prevederile din:
Legea 261 din 7 iulie 2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
Publicata in Monitorul Oficial 493 din 16 iulie 2009 (M. Of. 493/2009)

legalmgm
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
legalmgm, utilizator
da, structura metalica este pe proprietatea mea.
Nu stiu cum poate sa fie definita prin lege aceasta structura deoarece fiind un simplu schelet metalic mobil poate sa fie orice piesa, nu neaparat o constructie. In baza legii si un dulap de lemn construit in curte cu intentia de a il folosi ca mobilier (in casa sau afara) poate sa fie considerat o constructie si necesita autorizatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O sera cucu_bau cucu_bau O sera (unde se vor planta flori) are caracterul unei constructii temporare sau permanente? va multumesc pentru eventualele raspunsuri. (vezi toată discuția)
Garaj de masina mobil dome dome Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Autorizare constructie chiosc pe proprietate privata georgianadumitrascu georgianadumitrascu Pentru a-mi construi un chiosc pe proprietatea mea, e nevoie de autorizatie de constructie? (vezi toată discuția)