Buna ziua
Am urmatoarea speta
Am un debitor cu care nu s-a incheiat un contract. El acum nu mai vrea sa ne achite niste facturi pe motiv ca nu avem contract incheiat.
Factura fiscala poate tine loc de contract atata timp cat pe factura este mentionat ca prezenta factura este un contract ferm?
Puteti sa-mi comunicati daca se poate si in ce temei legal se poate?
De sa fim departe?. Si in codul nostru civil se aplica regula consensualitatii la incheierea contractelor , inclusiv a celor comerciale.
Cu alte cuvinte, simplul acord de vointa concretizat si printr-o strangere de mana are ca si rezultat incheierea valabila a contractului.
Problema este aici nu de valabilitate a conventiei ci de posibilitatea probarii ei. "Idem e non esse e non probari".
Factura-contract
eugenilean
Buna ziua. Ma poate lamuri cineva daca se poate emite factura fara a avea incheiat un contract comercial? Eventual si legislatia in domeniu? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Semnatura -factura
melcsy
exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie.
factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)