avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dupa 3 ani recuperare bani la contract imprumut
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dupa 3 ani recuperare bani la contract imprumut

am cumparat o masina a unei societati inainte cu 16 luni de terminare leeaseng cu am facut nici un contract dar dar a facut un contract de imprumut notar si ataiat o factura am dat banii dar nu am chitanta , contractul de imprumut nu e anulat la notar dupa 3 ani de la expirarea termenului de dat banii la contract imi mai cere bani sau daca nu gaj masina ce drepturi am
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:20, 14 Iunie 2010
Dreptul de a cere restituirea unei sume de bani este guvernat de institutia prescriptiei cu termen general de 3 ani.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

[ link extern ]
uff, ce exprimare dificila!..daca masina e la dvs si vanzatorul nu vrea sa recunoasca plata conform intelegerii autentificate la notariat atunci, dvs aveti o problema ca nu ati cerut dovezi ale platilor.. cum ati dat banii asa, fara nici o siguranta ptr dvs? daca aveti macar martori ca ati facut platile, atunci il actionati pentru abuz de incredere daca insista sa va mai ceara bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut persoane fizice NISTORMARCELADANIELA NISTORMARCELADANIELA multumesc pentru raspuns o iau de la capat mai explicit am cumparat masina pe incredere fara nici un contract , masina avea 16 luni de leeaseng , in ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut bani NISTORMARCELADANIELA NISTORMARCELADANIELA am luat o masina care era in leeaseng in 2003 leseeangul se termina in septembrie 2005 nu am facut nici un contract atunc doar am dat niste bani, la ... (vezi toată discuția)
Mostenire prislop prislop Daca in urma unui proces de mostenire exista sulte,care este termenul in care acestea trebuiesc platite? (vezi toată discuția)