avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUFRUCT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUFRUCT

1.Daca am mostenit o casa asupra careia exista o persoana care are drept de uzufruct viager, si nu este cluaza d eintretinere, sunt obligat la plata utilitatilor proprietatii(curent, gaz, impozit teren, casa) si a intretinerii respectiveipersoane(medicamente, hrana)?
2.Care sunt obligatiile uzufructuarului referitoare la propietatea in care sta?
Cel mai recent răspuns: Maria 1969 , utilizator 17:32, 11 Iunie 2025
Da.
Puteti sa instrainati ( vanzare-cumparare, donatie, intretinere etc.), cu mentiunea ca uzufructul nu se stinge, va exista in continuare pana la decesul uzufructuarului ( sau alte cauze de incetare, de ex. renuntarea la uzufruct, abuzul de drept, cauza de expropiere publica etc.).
Care sunt articole din lege.Sunt interesata.Multumesc!

Uzufructuarul isi plateste cheltuielile de intretinere.
Nudul proprietar ( dvs.) plateste impozite si taxe pt imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme uzufruct viager Bachus20 Bachus20 Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)
Drepturile uzufructuarului in asociatia de proprietari cyan cyan In conditiile in care uzufructuarul a fost membru in asociatia de proprietari si continua sa locuiasca in imobil, mai are drepturile prevazute de Legea ... (vezi toată discuția)