avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comert intracomunitar,certificate calitate ptodus
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comert intracomunitar,certificate calitate ptodus

am un furnizor in spatiul Ue pentru un produs alimentar ambalat(cafea).
Firma respectiva imi trimite marfa de pe piata europeana, necumparata direct de la producator, insotita de aviz de insotire,CMR,factura...toate cele.Desi m-am inregistrat corect cu marfa, am platit tot ce era necesar, Directia Sanitar Veterinara vrea sa-mi confiste marfa pe motiv ca ar fi falsa.
Repet: marfa e originala, cumparata de pe piata europeana.... am primit un certificat de conformitate de la vanzator, dar, marfa nefiind de la producator direct, nu am posibilitatea sa primesc certificat de la producator.
Este corect sa-mi confiste DSV marfa si sa o interzica spre vanzare?
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 15:25, 21 Iunie 2010
Fata de ce inteleg din expunerea d-vs, pare un abuz. DSV-ul poate sa confiste/interzica la vanzare numai in baza unor temeiuri legale. Intrebati ce articol din ce lege le permite sa actioneze in cazul d-vs.
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate, pe procesul verbal de constatare intocmit de DSVSA , Serviciul Inspectie si Control , mi se cere, "in conformitate cu legislatia specifica in vigoare" , certificat de calitate emis de firma producatoare.
Cel care m-a reclamat , invoca art.21,lit.a , din Legea nr.296/2004 , publicata in Monitorul Oficial, Partea I br.224 din 24 martie 2008.
Multumesc
Articolul invocat in Codul consumului cere doar sa existe documente care sa ateste originea; sa se stie unde este fabricat produsul si de catre cine.
Era suficient Certificatul de conformitate al furnizorului d-vs cu mentiunile despre care vorbeam.

In situatia data ar fi bine sa contestati.

"Art. 21. - Operatorii economici sunt obligaţi să comercializeze alimente care:
a) sunt însoţite de documente care le atestă originea, provenienţa şi securitatea, după caz;
b) sunt manipulate şi comercializate în condiţii corespunzătoare de igienă, care nu pun în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor şi care respectă normele sanitare în vigoare;
c) nu afectează viaţa şi sănătatea consumatorilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța 21/1992 irina_trusca irina_trusca Bună ziua. As vrea sa aflu daca termenul beneficiar folosit in ordonanța la art.7 lit.b include si persoanele juridice. Nu am găsit o definiție juridică ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)
De ce ....? Magda Staicu Magda Staicu ... trebuie sa pierd 5,49 lei, cheltuiti pe o punga de miez de nuca, \"produs cu deosebita grija in Romania de S.c. Efes Export ... Maracineni jud Ag, ... (vezi toată discuția)