avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla cand un angajator nu isi plateste ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla cand un angajator nu isi plateste contributiile de 2 ani?

Ce se intampla cand un angajator nu isi plateste contributiile de 2 ani? Avand 25 de angajati
Intrebarea este ce risca daca are sesizare de la un angajat sau orice fel de reclamatie?
Multumesc anticipat!
Contributiile respective sunt creante fiscale, executorii de drept. Va fi executat silit; se vor lua de catre Finante masuri asiguratorii impotriva lui: poprire, sechestru asigurator...
multumesc frumos
Daca angajatorul a retinut de la salariat impozitele de salarii, CAS. etc si nu a platit in 30 de zile e caz penal pentru retinere la sursa art 6 din legea 241/2005.
In termen de 3 ani de la neplata, va puteti adresa Tribunalului , in vederea recuperarii veniturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nevirarea la buget a contributiilor retinute este caz penal? Cris_crist Cris_crist Buna ziua. As avea o intrebare. In cazul in care fostul meu angajator nu a platit la stat contributiile retinute din salariul meu in ultimii 4 ani, iar eu il ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiei la casa de pensii si onorarea contractului de munca marta1965 marta1965 Buna seara,am o problema cu contractul de munca la firma unde am fost angajat ,cei de acolo nu au platit contributiile la casa de pensii,si nici nu au trecut ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla atunci cand finantele nu pot recupera contravaloarea cas neplatita de o firma aflata in procedura insolventei? cine e pagubitul? fostii salariati ai firmei, cand se pensioneaza ? culcerruxandra culcerruxandra Buna ziua ! Ce se intampla daca o firma care nu a platit de sase ani contributiile pentru pensii, desi s-au depus declaratiile si care apoi, intrand in ... (vezi toată discuția)