avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua, Numele meu este Chivu Nicolae iar in cursul lunii martie am avut un accident rutier (cu motocicleta) conducatorul auto neacordantu-mi in urma caruia medicii au intervenit resuscitantuma la locul accidentului, am avut o hemi pareza dreapta, fracturi la coaste, clavicula rupta, si altele (o sa le enumar daca imi este sugerat) , am stat in spital cam 2 luni , iar acum astept sa iasa certificatul medico legal care mai dureaza cel putin 2 saptamani (asteapta datele de la spital). Acum omul care ma accidentat a venit o data nevasta lui la spital si a sunat o data. Asa ca o sa il dau in judecata (din cauza nesimtirii) sau cum imi sugerati sa fac? Cam ce suma se de despagubire in astfel de cazuri? Mentionez ca momentan nu am consultat un avocat (sunt in perioada de recuperare inca).
Va multumesc anticipat si multa sanatate.
constatarea culpei comune poate determina reducerea cuantumului sumelor solicitate ca si reparatii materiale/morale.
Dar eu nu am fost absolut deloc de vina in cazul accidentului, nu din vina mea s-a produs. Sau si acest lucru poate fii luat in consideratie? Vinovatul nu cunoste acest lucru, instanta in va cunoaste?
Neacordarea prioritatii de trecere de catre conducatorul autoturismului nu are nicio legatura cu numarul cailor putere ai motocicletei. Cauza accidentului de circulatie este neacordarea prioritatii de trecere de catre conducatorul autoturismului care va trebui sa raspunda pentru fapta sa. Acesta fara indoiala va incerca sa se foloseasca de lipsa de experienta si de conducerea unei motociclete cu o putere mare, dar, in mod normal, nu ar trebui sa aibe castig de cauza. M-am exprimat in acest fel intrucat in Romania orice este posibil. In cazul in care se va dispune efectuarea unei expertize nu ezitati sa angajati si un expert consilier care sa va sustina in probleme tehnice si de circulatie rutiera.
motocicleta am vanduto pentru a-mi ahita datoriile care le-am facut pentru medicamente si de ce am mai avut nevoie in spital.
Oare am gresit ca am vanduto?
n-am spus ca sunteti vinovat, ci doar am raspuns la intrebarea pusa de catre dvs: da, culpa comuna are efecte juridice. nu am spus ca in cazul dvs exista culpa comuna.

Alte discuții în legătură

Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala eugen_costi eugen_costi Buna ziua. Am avut pe data de 09 03 09 un accident. Conduceam o motocicleta pe strada uverturii catre pasajul lujerului. Undeva la teatrul masca eu am ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa alma_almara alma_almara am avut un accident (o tamponare) in 16 februarie. am fost vinovati. in acel moment nu s-a constatat existenta unor vatamari corporale. dupa o luna jumate ... (vezi toată discuția)