avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... urgent!!!membrii fondatori ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

urgent!!!membrii fondatori ong

Am un ong care a avut 4 membrii fondatori,spun a avut pentru ca 3 dintre ei si-au prezentat demisiile si astfel am ramas singurul membru fondator .
1.Ce trebuie facut pentru a nu intra in dizolvare?
2.Vreau sa aduc si modificari la statut ,este suficient actul aditional sau trebuie refacut atat statutul cat si actul constitutiv dat fiind faptul ca 3 membrii fondatori si-au dat demisia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters197684 , utilizator 00:11, 10 Martie 2011
Am reusit sa modific statutul si daca este cineva interesat , am depus urmatoarele acte la Judecatorie :
-statutul nou -3 exemplare autentificate
-procesul -verbal al sedintei in care s-a aprobat modificarea statutului-3 exemplare autentificate
-hotararea Adunarii Generale de modificare a statutului
-taxa timbru-19 lei
-timbru judiciar-0.3 lei
-copie vechiul statut
-sentinta judecatoreasca prin care fusese aprobat vechiul statut
-cerere tip
lauramaria5 a scris:

Am reusit sa modific statutul si daca este cineva interesat , am depus urmatoarele acte la Judecatorie :
-statutul nou -3 exemplare autentificate
-procesul -verbal al sedintei in care s-a aprobat modificarea statutului-3 exemplare autentificate
-hotararea Adunarii Generale de modificare a statutului
-taxa timbru-19 lei
-timbru judiciar-0.3 lei
-copie vechiul statut
-sentinta judecatoreasca prin care fusese aprobat vechiul statut
-cerere tip

Ati facut act aditional la Statut in care ati mentionat numai schimbarile efectuate sau ati depus un nou statut actualizat?
Am depus un nou statut actualizat .
Buna,

As avea o intrebare. Ma ocup de un ONG si doresc sa actualizez statutul si regulamentul de functionare al AG. Am observat ca in vechiul statut (din 2005) scrie ca membrii fondatori fac parte din Adunarea Generala initiala si continua sa fie membrii in AG timp de 3 ani. Apoi se spune ca, inca din primul an de functionare, in AG intra membrii titulari. Iar dupa de 3 ani de la functionare AG va fi compusa numai din membrii titulari. Intrebarea mea ar fi, pot fi legale aceste prevederi?

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Actualizare statut si act constitutiv ong-asociatie Anita1 Anita1 Buna seara, Va rog daca se poate un sfat. Dorim sa facem niste modificari in asociatie si anume: schimbarea unuia din asociati, deschiderea unei ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)