avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren agricol ,pasune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren agricol ,pasune

Buna ziua,
Doresc sa cumpar 10 ha de pasune .Problema este ca exista cam 20 proprietari si nu sunt dispusi sa plateasca pentru a intocmi acte.
Doresc sa stiu daca trebuie intocmit cadastru pentru fiecare parcela in parte sau se pot comasa ?
Cartea funciara este separata sau una singura pentru toate cele 10 ha ?
Ce alta posibilitate exista in afara de vanzare cumparare?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:11, 16 Iunie 2010
Se pot incheia contracte de vanzare cumparare in baza schitelor care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate, cu conditia comasarii ulterioare a parcelelor cumparate, conform Legii 247/2005.
Trebuie sa verificati la Oficiul de cadastru daca proprietarii au carte funciara si cadastru.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns, .Proprietarii sigur nu au cadastru,intrebarea era daca trebuie neaparat sa faca cadastru fiecare pe parcela lui sau putem comasa terenul si sa se seefectueze un singur cadastru ? este vorba de parcele mici,de pasune ,fara o valoare mare, anume 250 m - 1000 m /fiecare.
fiecare imobil pe care il cumparati ( mic, mare, indiferent) trebuie sa aiba Carte Funciara.... ( asta e o intelegere privata-si-legalizata intre statul roman si notari) inseamna ca pentr ua efectua tranzactii imobiliare trebuie sa faceti intabularea titlurilor- iar intabularea titlurilor nu se face fara cadastru. ( in urma cu cativa ani, inainte de "intelegerea" cu pricina - puteati cumpara terenul inscris in titlurile de proprietate si sa faceti cadastru in momentul comasarii. ( se zvoneste ca mai sunt notari care mai uita de "intelegerea" cu statul roman - dar eu nu am mai intalnit de vreo 2 ani unul.

si ar mai fi o varianta... pentru care trebuie sa consultati un avocat!!! ...cumparator de buna credinta si fara stiinta de complicatele legi din romania... cumparati pe acte de mana cu martori... si apoi va desteptati ;) si cereti in instanta recunoasterea semnaturii private... finalul, dupa plata avocatului, a expertului judiciar, a unor taxe, ar fi o sentinta care se inscrie in CF cu o documentatie cadastrala - iar pretul total ar putea fi mai mic decat intabularea fiecarei parcele , actele de proprietatrilor, onorariul notarului .....

dar eu va recomand sa faceti cadastru pt fiecare parcela in parte - si sa platiti toate taxele la stat - vedeti doar ca sunt nevoiti sa isi taie salarile :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara carte funciara tulvan zina tulvan zina Am urmatoarea problema:sunt propietara unui teren mostenit de la parintii,terenul este obtinut de acestia prin legea 10 ,detin titlu de propietae dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Se pot perfecta contracte de vanzare cumparare fara cadastru, in vederea comasarii? alexberi alexberi As vrea sa stiu daca se mai pot perfecta Contracte de Vanzare Cumparare fara cadastru, in vederea comasarii si care ar fi riscurile. Este vorba de mai multe ... (vezi toată discuția)
Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)